Memurların Zam Heyecanı Artıyor!

Memurların Zam Heyecanı Artıyor!
Kamu işçilerine yönelik zam oranı seçim öncesinde Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ilan edildi. Bu açıklanan yeni tutarlardan sonra gözler memur ve memur emeklisi maaşlarına çevrildi.

Enflasyon karşısında adeta zora giren memur ve memur emeklilerinin gözü kulağı temmuz ayındadır. Kamu işçilerine asgari olarak yapılan zam neticesinde maaşları 22 bin TL olarak güncellendi.

Memurların kamu işçilerine yönelik zam haberinden sonra beklentiye girdiği görüldü. Memur kapsamında bulunan polis, hemşire, avukat ve öğretmenlerin de diğer memur çalışanları gibi bekledikleri zam oranı enflasyona karşı yüksek bir tutardır.

Toplumda geçim şartları açısından zorlanan grupta bulunan memurlar 6 aylık dönemlerde maaşlarına zam alıyor. Temmuz ayı içerisinde yapılması planlanan memur ve memur emeklisi zammından sonra en düşük aylığın 22 bin TL civarında olması bekleniyor.

Temmuz Ayına Kadar Çalışmalar Tamamlanacak!

Yeniden Cumhurbaşkanı seçilen Sayın Recep Tayyip Erdoğan seçim öncesinde memur maaşları için yapılması planlanan zam ve refah payı gibi hususlar hakkında açıklama yapmıştı. En düşük emekli aylığının refah payıyla beraber 22 bin TL olacağını ifade eden Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın maaş düzenlenmesinden memur emeklilerinin de yararlanacağı ifadesi memur emeklilerini de sevindirdi.

Ayrıca 3600 ek göstergenin de şartlarını tamamlayan bütün kamu memurlarına uygulanması konusunda da dikkatle çalışıldığının altını çizen Recep Tayyip Erdoğan, detaylı açıklamalarını bu şekilde sonlandırdı. Memurların zam beklentisi asgari ücret ve kamu işçileri zammından sonra iyice arttı.

Temmuz ayında yapılması planlanan memur zammı öncesinde birçok kamu çalışanı heyecanını koruyor.

Geçim Koşulları ve Memur Zammı Oranları

2023 yılı başından itibaren artan enflasyon birçok vatandaşın geçimini yakından etkiledi. Artan mutfak masrafı, ev kiraları ve diğer harcama kalemlerinden sonra maaşları yetmeyen memur ve memur emeklilerinin gözü kulağı hükümetten yapılması beklenen açıklamaya çevrildi.

Asgari ücret artışı, en düşük emekli aylığının 7.500 TL olması ve son olarak kamu işçilerinin maaşlarına yapılan zam oranlarından sonra memurlar pür dikkat kendi maaşlarına yapılması planlanan zam oranlarına odaklandı. Geçim şartlarının zorluğuna karşı halkını ezdirmeyeceğini ifade eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, temmuz ayını işaret etti.