Kredi kartı ile ödeme devri kapanıyor. Esnaf yeni yöntem keşfetti

Kredi kartı ile ödeme devri kapanıyor. Esnaf yeni yöntem keşfetti
Kredi kartı komisyonlarının 7 kat artmasının ardından günlük alışveriş alışkanlığı da değişikliğe gidiyor. Hem esnaf

Sokaktan markete kadar hemen hemen her alanda kullandığımız Kredi kartlarında yeni dönem başlıyor. Kredi kartı komisyonlarının 7 kart artması ile birlikte günlük alışveriş alışkanlığı da değişiyor. Hem esnafın hem de vatandaşın tercihi artık bundan yana olacak. İşte esnafın uyguladığı o yöntem…

KREDİ KARTI KOMİSYONLARI NEDENİYLE ESNAF ÇILDIRMA NOKTASINA GELDİ

Kredi kartı komisyonlarının 7 kat artması ile birlikte bu oran %0.49'dan 3.5'e yükseldi. Herkese çileden çıkaran bu artış ile birlikte esnaf da şikayet etmeye başladı. Kredi kartı ile yapılan ödemelerden yapılan kesintiler esnafı zor durumda bırakırken paranın da yok olduğu işaret edildi.

NAKİT TAŞIMA DEVRİ BİTTİ

2023 yılı itibariyle aktif olarak kredi kartı kullanan sayısı 108 milyon 300 bine yükseldi. Pandemi sürecinden bu yana kimse cebinde nakit para taşımaz olurken bankalarda bu duruma fırsat bilerek komisyon oranlarını yaklaşık 7 kat arttırmanın yolunu tuttu.

IBAN YÖNTEMİ ESNAF TARAFINDAN TERCİH EDİLDİ

Kredi kartlarına gelen yüksek komisyon oranı esnafın çilesi oldu. Bazı dükkanlarda “kredi kartı geçersizdir” ibareleri yer alırken izledikleri yol ise herkesi şaşırttı. Bu kapsamda yanında nakit parası olmayan ancak kredi kartı ile ödeme yapmayı seçen kişiler bu kez de IBAN'la ödeme yöntemini tercih ediyor. Müşterisine kredi kart kullandırmak istemeyen esnaf müşterilerin parayı hesabına göndermesini tercih ediyor.