Kısmi Emeklilik ile İlgili Düzenleme Tamamlanıyor!

Kısmi Emeklilik ile İlgili Düzenleme Tamamlanıyor!
EYT kapsamında bulunan vatandaşlar Mart 2023 tarihinde çıkan kanun ile birlikte emekli olma hakkına kavuştu.

SSK ve Bağkurlu olan emekliler için sunulması planlanan yeni kısmi emeklilikte kademeli olarak emekli olma şansının tanınacağı Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından bizzat ilan edildi.

Yeni düzenlemeyle beraber 15 yıl sigortalı olan ve en az 3.600 prim gününü dolduran vatandaşlara emekliliğin önü açılmış oluyor. 2000 yılı sonrasında sigortaya başlayan ve prim günü ile sigorta yılını dolduran birçok vatandaş emekli olma hayali kuruyor.

Yeniden düzenlenecek emeklilik sisteminde EYT kapsamı dışında kalan vatandaşlara özel olarak 50, 52 ve 53 yaşları arasında emekli olma imkânının tanınması gündemde. Kısmi emeklilik olarak geçen yeni düzenleme ile ilgili merak edilen birçok soru da bulunuyor.

Emeklilikte Yeni Dönem Nasıl İşleyecek?

EYT ile milyonlarca vatandaş hayali olan emekliliğe kavuştu. Şartları tamamlayan EYT kapsamındaki vatandaşların başvuruları devam ederken kapsam dışında kalan ve fazla prim gün sayısına ulaşan binlerce vatandaş da emekli olma hayali kuruyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yeniden seçilmesiyle beraber düzenlenmesi gereken pek çok işlem yürürlüğe girmeyi bekliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kısmi emeklilikte esnek yaş aralığı ve 15 yıl gibi sigortalılık süresi gibi detaylara yönelik düzenlemelerin yapılmasının önünün açılacağı şeklindeki konuşması, binlerce vatandaşı meraklandırdı.

Reform olarak adlandırılan yeni düzenleme ile birlikte özellikle BAĞ-KUR primi ödeyen ve prim gün sayısının 5.400 olduğu vatandaşların gün sayılarında azalışa gidilmesi umuluyor. 4.500 günden emekli olma hayalleri kuran birçok Bağkurlu vatandaş yeni düzenlemenin ne zaman geleceğine dair meraklı bekleyişini sürdürüyor.

BAĞ-KUR Ödeyenlere Prim Avantajı Geliyor!

BAĞ-KUR kapsamında sigorta ödeyen vatandaşlara sigorta kapsamında yapılması planlanan reform paketinde 900 gün kadar avantajın sağlanacağı yönünde duyumlar da var. Ayrıca Bağkurlu vatandaşların dışında kadınlara yönelik erken emeklilik müjdesinin de yeniden düzenlenecek olan kısmi emeklilik programında yer alması öngörülüyor.

EYT dışında kalan ve emeklilik hayali kuran binlerce vatandaşın gözü kulağı yeni düzenlenecek olan emeklilik programında.