Kentsel Dönüşüm İçin Vakıfbank Kredi Veriyor!

Kentsel Dönüşüm İçin Vakıfbank Kredi Veriyor!
Kamu bankaları yaptığı birçok hizmet ve kampanyalarla halkın yanında yer almaya devam ediyor. Ülkemiz afet bölgesi içinde yer aldığı için depreme yönelik korunma yöntemleri artık iyice kendini göstermiş durumdadır.

Evini yenilemek isteyen ve kentsel dönüşüme katılmak isteyen vatandaşlar özel olarak Vakıfbank kredi seçeneği sunduğu belirtti. Şubat ayında gerçekleşen ve 11 ilin afet bölgesi ilan edilmesine yol açan depremlerden sonra kentsel dönüşüme olan talep oldukça artmıştır.

Afet riski taşıyan birçok binanın kentsel dönüşüme gireceği yasa ile ilan edilmişti. Beklenen büyük İstanbul depremi de birçok vatandaşın adet korkulu kâbusları arasında yer alıyor. Bu gerçeklere göre hareket etmeye özen gösteren vatandaşlarda kentsel dönüşüme talep artışı yaşandı.

Kredi imkânı olarak sunulan yeni seçenekte vade farkı ve faiz oranları da vatandaşlar tarafından merakla takip ediliyor. Rahatlıkla geri ödeme imkânı sunulan kentsel dönüşüm kredileri vatandaşların seçeneklerini de oldukça rahatlatıyor.

Düşük Faiz ve Kolay Geri Ödeme

Vakıfbank tarafından sunulan ve riskli yapıların kentsel dönüşümleri için verilmesi planlanan kentsel dönüşüm kredilerinde vade farkı ve faiz oranları banka tarafından ilan edildi. 1.250.000 TL tutarına kadar alınabilecek olan kentsel dönüşüm kredisinde vade farkının 10 yıla kadar çıkabileceği de eklendi.

Faiz oranlarında ise yüzde 0,79 gibi diğer bankalara göre oldukça düşük taleplerin Vakıfbank tarafından isteneceği belirtildi. Kentsel dönüşüm konut yapımı için verilmesi planlana kredilerde detaylı faiz oranları Vakıfbank tarafından ilan edildi.

Yüzde 1,49 olan faizin yüzde 0,70’ini devletin karşılayacağı ve geri kalan yüzde 0,79 oranının da kentsel dönüşüm için kredi çeken vatandaştan talep edileceği belirtildi. Kredi kapsamında ise 10 yıl yani 120 aya kadar vade farkının işleneceği ve ona göre ödeme planının şekillenmesi bekleniyor.

Kentsel Dönüşüm Kredi Seçenekleri

Vakıfbank kentsel dönüşüm için hem konut yapımı hem de biten konut için kredi seçeneklerini vatandaşlara sunacağı belirtildi. Konut yapımında işleyen faiz oranları ile bitmiş konut için verilecek olan kredilerde değişkenlik gösteriyor.

Bitmiş konut için ödenecek olan tutarın 1 milyon 250 bin TL’ye kadar çıkabileceği ifade edilirken verimlilik oranlarına göre yüzde 0,71, yüzde 0,75 ve yüzde 0,79 arasında farklı faizlerin kredilerden talep edileceği de Vakıfbank tarafından ilan edildi.