İhtiyaç Kredisi Çıkacak Mı 60 Ay Vadeli Kredi Ne Zaman Verilecek?

İhtiyaç Kredisi Çıkacak Mı 60 Ay Vadeli Kredi Ne Zaman Verilecek?
Kurban Bayramı öncesinde nakit para ihtiyacı artış gösteren ya da araba sahibi olmak isteyen vatandaşlar bankaların vermiş olduğu kredi arayışına girerken bankaların 60 ay vadeli kredi müjdesi vatandaş tarafından beklenmeye başlandı.

60 Ay Vadeli Olarak Verilmesi Beklenen Kredi Bankalar Tarafından Verilecek Mi? İhtiyaç Kredisi Çıkacak Mı?

Döviz kurlarında yaşanan yükseliş ve enflasyonda meydana gelen ani hareketler bankaların kredi faiz oranlarını da daha da yükseltirken yaşanmaya devam eden yükseliş kredi çekmek istiyorum diyen kişileri de zorda bıraktı.

Faiz miktarlarındaki çok hızlı bir şekilde yükseliş ile aylık taksit miktarı yukarı doğru ilerlerken bu da vatandaşın ödeyeceği taksit miktarının daha da artmasına sebep olmuştu. Kredi almak istiyorum diyen kişiler hem taksit ödemede düşecekleri zorluğu düşünerek bankalardan uzak durmaya hem de başvuruda bulunan kişilerin aylık gelir miktarı kredinin aylık taksit miktarını karşılamadığı için onay alması zorlaşmıştı. Bu sebeple vatandaşlar tekrardan 60 ay vadeli kredi beklentisi içerisine girmişti

60 Ay Vadeli Olarak Kredi Veren Bankalar Hangileri?

Bankacılık düzenleme ve denetleme Kurumu tarafından gerçekleştirilmiş olan yasal düzenleme ile taşıt kredisi ve ihtiyaç kredisi paketinde vade sınırlamasında değişiklik gerçekleştirilmişti. Bankalar tarafından verilen ihtiyaç kredisi paketinde vade süresi 60 Aydan 36 aya çekilirken, araç kredisi paketinde ise 60 ay vadeli araç kredisi vadesi ise 48 aya çekilmişti. Bir taraftan vadenin kısaltılması bir taraftan da faiz miktarlarının yükseğe çıkması ile vatandaşın aylık ödemesi daha da artarken bir defa daha 60 ay vadeli kredi müjdesi beklenmeye başlanmıştır.

Adalet Partisi tarafından kurulan 67 hükümette hazine Bakanı Mehmet Şimşek’in ataması yapılırken ne yazık ki bakan Şimşek'in parasal sıkılaşma politikasını yapması beklenirken bu da kredi vadesinin uzatılması ihtimalinin az oranda görülmesine sebep oldu. 60 ay vadeli kredi bankalar tarafından vatandaşa verilecek mi ya da verilmeyecek mi tüm bunlar vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Önümüzdeki günlerde hangi bankanın ne kadar sürede kredi vereceği kesinleşmesi bekleniyor.