Hükümetten Büyük Müjde! 130 Bin Türk Lirası Destek

Hükümetten Büyük Müjde! 130 Bin Türk Lirası Destek
Vatandaşa her daim desek olan hükümet yine destek paketleri ile vatandaşın yanında oluyor. Ekonomik destek paketleri ile vatandaşa destek olmaya devam ediyor.

Son olarak da küçük ve orta ölçekli işletmeleri geliştirme ve destekleme idaresi Başkanlığı işletmelere geri ödemesiz bir şekilde 130.000 Türk Lirası nakit yardım yapacağını paylaştı.

Özellikle deprem bölgelerinde birçok iş yerinin faaliyete durdu ve zarar gördü. Bundan dolayı bu bölgelerdeki kişileri ya da geliştire bilmeleri adına bu yardımlar yapılacaktır. Türkiye’de deprem bölgelerinde meydana gelen afetler sonrası birçok iş yeri zarar gördü. Kimi iş yeri tamamen yıkılırken kimi ise kullanılamayacak derecede hasar aldı. Bu destekler ile bu iş yerlerini toparlayabilmek ve yeniden kalkındırabilmek amacıyla çalışmalar yürütülüyor.

Yerel ekonomilerin bu zorlu süreçlerinde sorunlarını hafifletebilmek ve yeniden işletmelerini faaliyete geçirebilmek adına KOSGEB tarafından birçok destek paketi açıklanıyor. Bu destek paketlerinden birisi de 130.000 Türk Lirası karşılıksız olarak verilen nakit yardımıdır.

130 Bin Türk Lirasına Kadar Geri Ödemesiz Nakit Yardım

KOSGEB tarafından yapılan son açıklamaya göre deprem bölgesinde çalışma yapan işletmelere nakit yardım konusunda önemli destekler verileceği ve bu destekler de artışlar sağlanacağı açıklandı. Daha önce yapılan destek ödemelerinin limitleri göz önüne alınarak işletmelerin ihtiyaçlarını etkin bir şekilde karşılayabilmek için limit artışına gidilerek işletmelere 130.000 TL’ye kadar destek sağlanacak.

Geri ödemesiz bir şekilde yapılacak olan bu destekler işletmeleri biraz olsun rahatlatacaktır. Bu destekler ile işletmeler zararlarını giderecek ve faaliyetlerini hızlı bir şekilde tekrar başlatacaktır. Aynı zamanda işletmesini geliştirmek isteyen kişilerden teşvik edilerek daha iyi bir büyüme sağlanacaktır.

Başvurular Nereden Yapılıyor?

Yardım ve destek paketlerinden yararlanabilmek için KOSGEB üzerinden başvuru yapmak gerekiyor. KOSGEB üzerinden yapılan başvurular ile sizlerden bu yardımlardan faydalanabilirsiniz. Başvurunuz onaylandı zaman üç gün içerisinde paranızı halk bankası üzerinden çekebilirsiniz. Böylelikle bu nakit destek ile iş yerlerimizi büyütebilir ya da gerekli ihtiyaçlarını karşılayabilirsiniz. Özellikle deprem bölgesinde işletme sahibi olanlar böylelikle dükkanların da meydana gelen hasarların tadilatı için parayı kullanabilir.