Gençlere Müjdeyi Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak Verdi. ÖTV'siz Cep telefonu ve Bilgisayar...

Gençlere Müjdeyi Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak Verdi. ÖTV'siz Cep telefonu ve Bilgisayar...
Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak açıkladı. İlk kez bilgisayar ve cep telefonu alacak gençlere ÖTV'nin bir kereye mahsus kaldırılmasıyla ilgili açıklamada bulundu...

Binlerce genç vergisiz cep telefonu ve bilgisayar alımı için vadeliden müjdeyi beklemeye başladı. Geçtiğimiz seçim döneminin en dikkat çekici vaatlerinden birisi olan vergisiz cep telefonu şartları ve tarihleri yakından takip ediliyor. Öğrencilere vergisiz telefon satışı ne zaman başlayacak? sorusu da bu bağlamda araştırılıyor. KDV ve ÖTV’lerden muaf olarak 1 kereye mahsus olmak şartıyla öğrencilere vergisiz cep telefonu ve bilgisayar satılacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından seçim döneminde duyurulan AK Parti seçim beyannamesinde yer alan bu konu seçimlerin sona ermesiyle yeniden gündeme geldi. Peki, Öğrenciye vergisiz cep telefonu ne zaman başlayacak, şartları neler olacak?

64c8f6a04e3fe025fc204d08.webp

ÖĞRENCİLERE VERGİSİZ CEP TELEFONU KAMPANYASI BAŞLADI MI, NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

14 Mayıs seçimleri öncesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti seçim beyannamesini açıklamıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada “Gençlerimize bir defaya mahsus olmak üzere cep telefonu ve bilgisayar ediniminde vergi muafiyeti sağlayacağız, ayrıca aylık 10 GB ücretsiz internet vereceğiz.” ifadelerini kullanmıştı. Vergisiz cep telefonu ve bilgisayar satışı ile ilgili henüz resmi bir tarih açıklaması yapılmadı. Konunun önümüzdeki haftalarda netlik kazanacağı düşünülüyor.

kapak-154230.webp

ÖĞRENCİLERE VERGİSİZ CEP TELEFONU ŞARTLARI NELER?

Cep telefonunda vergi muafiyetinden üniversite öğrencileri yararlanacak. Düzenleme bir defaya mahsus olarak gerçekleştirilecek. Üniversitelerin önlisans ve lisans bölümlerinde eğitim alan öğrenciler vergisiz cep telefonundan yararlanabilecek.

akilli-telefon-fiyatlarina-otv-mujdesi-iste-i.jpg

CEP TELEFONU VERGİ ORANLARI

Telefonlardan alınan vergiler sırasıyla;

%1 oranında Kültür Bakanlığı Payı,

%12 oranında TRT Bandrol Ücreti, ÖTV

%18 oranında KDV alınıyor.

Telefonun fiyatına göre ÖTV oranı %25, %40 ve %50 olarak değişebiliyor.