Faiz Olmadan Kredi Fırsatları: Ne Zaman Yürürlüğe Girecek?

Faiz Olmadan Kredi Fırsatları: Ne Zaman Yürürlüğe Girecek?
AK Parti'nin seçim vaatleri arasında yer alan devlet destekli faizsiz evlilik kredisi, Başkan Recep Tayyip Erdoğan tarafından duyuruldu ve merak konusu oldu.

Yeni evlenenler için büyük bir fırsat olan bu teklifler sayesinde faiz olmadan kredi alınmasına imkan tanınacak. Buna göre bu fırsatlardan yararlanmanın da imkansız olmayacağı belirtilenler arasında yer aldı.

Devlet destekli faizsiz evlilik kredisinde, yeni evlenen genç çiftlere 150 bin lira kredi verileceği açıklandı. Bu kredi, Aile ve Gençlik Bankası üzerinden sağlanacak ve geri ödemesiz 24 ay süreyle kullanılabilecek. Geri ödeme süresi ise 48 ay (4 yıl) olarak belirlendi. Kredi, sıfır faizli olacak ve Aile ve Gençlik Bankası tarafından verilecektir.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Açıklama Yaptı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan durumla ilgili açıklamalar yaptı. Buna göre verilen teşviklerin neleri kapsadığını da anlatmayı unutmadı. Bunun dışında Aile ve Gençlik bankası üzerinden yeni evlenmiş olan çiftler için geri ödemesiz olarak 48 ay vadeli şekilde evlilik kredisi verileceğini belirtti. Devlet destekli olarak yapılan bu işlemler sayesinde halkın desteklenebileceğini de belirtti. Buna göre de bankalardan yapılan duyurular ile birlikte aile kurumunun korunmasının esas alınmasının gerekli olduğu da vurgulandı. Buna göre yapılacak olan işlemlerin de destekleneceği de vurgulandı.

Çeşitli zamanlarda yapılan kampanyalar ile birlikte halkın daha fazla desteklenebileceği, bu sayede de çeşitli desteklerin faydalı olacağı belirlendi. Henüz net bir belirleme yapılmasa bile yine de paylaşımların yapıldığı belirtilenler arasında yer aldı. Bu krediden kimlerin başvurabileceği konusunda henüz net bir bilgi bulunmamaktadır. Başvuru şartları daha sonra açıklanacak.

Devlet destekli faizsiz evlilik kredisi ne zaman yürürlüğe gireceği konusunda da henüz bir açıklama yapılmadı. Seçimlerin ardından, AK Parti'nin bu projeyi hayata geçirmesi beklenmektedir. Detaylar netleştikçe güncel bilgiler kamuoyu ile paylaşılacaktır.

Bu kredi, yeni evlenen genç çiftlerin ekonomik olarak rahatlamasını ve ev kurmalarını desteklemeyi amaçlayan bir adım olarak değerlendirilmektedir. Aile ve Gençlik Bankası aracılığıyla sıfır faizli ve geri ödemeli bir kredi olması, genç çiftlere maddi anlamda yardımcı olacak ve evliliklerinin başlangıcında finansal yüklerini hafifletecektir.