EYT Başvurusu Ne Zaman Açıklanır?

EYT Başvurusu Ne Zaman Açıklanır?
Milyonlarca vatandaşın merakla beklediği EYT programında yasa çıkmıştı.

Başvuru yapan ve emekli maaşının bağlanmasını bekleyen vatandaşlar bundan dolayı haberleri ve duyuruları son derece dikkatle takip ediyor. E-devlet kapsamında sonucunu öğrenmek isteyen vatandaşlar meraklı bir şekilde ekranlara bakmaya devam ediyor.

SGK’ya başvuru yapan ve bütün evraklarının eksiksiz olarak incelenmesi gereken vatandaşların başvurularından itibaren neredeyse 2 ay geçti.

Emeklilikte yaşa takılanlar sorunu ülkemizin yıllardır adeta kanayan yarası durumundaydı. Son yapılan düzenleme ve Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarıyla EYT, Meclis’e sunulmuştu. Yasalaşan EYT’de bundan sonra ne zaman maaş alabilirim soruları akıllarda dolaşmaya başladı. Başvuru ekranını her gün düzenli olarak takip eden vatandaşlar, müjdeli haberi adeta dört gözle bekliyor.

İncelemeler Devam Ediyor

Emeklilikte yaşa takılanların yani EYT sürecinde olanların, yoğun bir şekilde evraklarının incelenmesine devam edildiği açıklandı. Mayıs ayının bitmesine az bir süre kala EYT başvurusu yapan milyonlarca vatandaş da sürecin açıklanması ve maaşlarının bağlanmasını bekliyor. Prim gün sayıları, hizmet birleştirme evrakları, prim borcu gün sayısı ve sigortalılık hizmet yılı gibi detaylı evraklar, EYT kapsamında inceleniyor.

Yaklaşık olarak 2 milyon 250 bin vatandaşın EYT sistemine başvuru yaptığı Bakanlık tarafından detaylıca açıklanmıştı. Milyonlarca evrakın incelenmesi ve işleme konması gereken bu süreçte sıra ile vatandaşların emeklilik haklarını kazanacağı belirtildi. Mart ayında yapılan başvuruların üzerinden geçen süre zarfında emekli olmak için bekleyen birçok vatandaş sonuç ekranını her gün açarak takip ediyor.

EYT Başvuru Sonucu Öğrenme

Milyonlarca vatandaş EYT kapsamında emekli olmak için başvurularını yaptı. Birçok kapsamlı evraklar ve prim gün sayılarının hesaplanması gibi zaman alıcı süreçlerden dolayı EYT’si daha açıklanmayan birçok vatandaşın olduğu biliniyor.

Emekli olmaya hak kazanan EYT’li vatandaşlara tahsis numarasının verileceği ve aylık bağlanma durumlarının da e-devlet üzerinden, emekli aylık bilgisi sekmesinden öğrenilebileceği ifade edildi. Emekli olma hakkı kazanan ve maaşının bağlandığı bilgisinin, vatandaşlara ayrıca kısa mesaj yoluyla da duyurulacağı bildirilmişti. EYT sürecinde zaman ilerlerken vatandaşların heyecanlı bekleyişi devam ediyor.