Evlenenlere Faizsiz Evlilik Kredisi

Evlenenlere Faizsiz Evlilik Kredisi
Evlenenlere kredi başvurusu başladı mı? Yeni evlenecek olan kişiler için faizsiz kredi imkanı geliyor! Evlilik kredisi için ne işlem yapmak gerekiyor, hangi banka veriyor? Tüm bu soruların cevabı haberimizin devamında yer alıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan seçim öncesinde seçim vaadi olarak yeni evlenecek olan çiftleri faizsiz 150.000 TL kredi vereceğini açıklamıştı. Seçim sonrası tekrar cumhurbaşkanı seçilmesi ile beraber gençlerin gözü kulağı cumhurbaşkanının bu konuda yapacağı açıklamayı bekliyor. Cumhurbaşkanı seçilmesi ile beraber gerçekleştirmesini isteyen binlerce evlilik aşamasında olan genç bu konuda araştırma yaparak bu krediye nasıl başvurulacak araştırıyor.

Cumhurbaşkanı bu kredi ile gençleri evliliğe teşvik etmek ve aile kavramının toplumda yerleşmesini sağlamayı amaçlıyor. Bu kredi ile 150.000 Türk Lirası bir ödeme yapılıyor. Faizsiz olarak verilecek olan bu kredileri ilk iki yıl ödemesiz, iki yıldan sonraki dönemde 48 ay vade fırsatı tanınacağı biliniyor. Bu kredi gençleri bir nebze olsun rahatlatacak ve düğün aşamasında kolaylık sağlayacaktır. Bu kredi fırsatını bekleyen binlerce hatta milyonlarca genç çift bulunuyor. Bu kredi ile düğün yapmak isteyen ya da evinin eşyasını almak isteyen gençler cumhurbaşkanından gelecek olan bir haberi bekliyor.

Evlilik Kredisi Ne Zaman Veriliyor?

Evlilik kredisi cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim öncesinde verdiği bir sözdür. Seçimi de kendisi kazanınca şimdi binlerce genç bu sözünü yerine getirmesini bekliyor. Verilecek olan bu evlilik kredisi için 150.000 Türk Lirası gibi bir miktar belirlenmiştir. Tamamen faizsiz bir şekilde verileceği vaat edilen bu kredi için binlerce kişi bekliyor. Bu krediyi iki yıl ödemesiz sonraki dönemde de 48 ay eşit vadeleri ayırarak ödeme planı oluşturulacağından bahsedilmişti. Fakat bu konuda hala kesin net bir açıklama yapılmadı.

Kredinin ne zaman verileceği ve kimlerin başvuru yapabileceği şartının aranıp aranmadığı konusunda net bir bilgi verilmedi. Binlerce gencin gözü kulağı bu kredinin açıklanmasını bekliyor. Fakat hala bununla ilgili net bir paylaşım bulunmuyor. Fakat önümüzdeki günlerde buna dair açıklamaların yapılacağını ve kredilerin başvuru şartlarını açıklayacakları bekleniyor.