Evleneceklere Bir Müjde Daha Geldi!

Evleneceklere Bir Müjde Daha Geldi!
Ekonomik bir buhranda bulunan ülkemizde birçok kişi zor günler geçirdi. Geçim şartlarından dolayı evlenmek isteyen birçok çiftin vazgeçtiği ya da ileri bir tarihe evlilik kararını ertelediği de bilinen bir durumdur.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bizzat kendisinin açıkladığı ve evlenecek olan çiftlere yönelik faizsiz 150.000 TL’lik kredinin müjdesi verilmişti. Bu müjde ile ilgili gelinen son duruma ilişkinde bazı detaylara ulaşıldı.

Faizsiz Kredi İmkânı Kesinleşti

Cumhurbaşkanı seçimlerinin ikinci tura kalması ve sadece parlamento seçimlerinin geçerli kılınmasından sonra birçok vaatler de ikinci turun sonucuna göre şekillenmeye başlıyor. AK partinin Meclis’te üstünlüğü sağlayarak tekrardan yer alması ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin seçilme çokluğuna erişilmemesinden dolayı tekrarlanmasına yönelik kararlara rağmen evlilik kredisi ile ilgili detaylar gelmeye devam ediyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kendisinin onay verdiği 72 aya kadar ödeme seçeneği ve faizsiz evlilik kredisi ile ilgili haberler durmaksızın devam ediyor. Evlenmek isteyen ama maddi açıdan zorluk çeken çiftlere özel olarak sunulan krediden faizin alınmayacağı ve devlet kontrolünde olduğu biliniyor.

Ekonomik olarak son yıllarda oldukça zorlanan Türk halkının, yeni ev kurma ve düğün yapma gibi konularda da oldukça gerilediği görüldü.

Kredinin Ertelenme İmkânı Var!

Evlenmek isteyen çiftlere yönelik sunulan kredide evli çiftten ilk 2 sene hiçbir şekilde ödeme talep edilmeyeceği de kulislerde duyuruldu. Meclis’e sunulması planlanan kredinin ödeme seçeneğine yönelik detaylar da gelmeye başladı.

24 ay ödemesiz, sonrasında da 48 aya kadar ödeme seçeneği bulunan 150.000 TL’lik evlilik kredisi için Ak Parti grubunun Meclis’e sunum yapacağı ve kararın çıkması için öncelikli olarak getirileceği ifade edildi.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak her zaman halkının yanında olmaya gayret gösteren devletimiz evlenmek isteyen çiftler dışında da pek çok farklı kulvarlarda vatandaşların ihtiyaçlarına merhem olmaya devam ediyor.

Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimlerine sayılı günler kala ülkemizde birçok konuda yapılması planlanan yeniliklerin yeniden kurulacak olan parlamentoya getirileceği ifade edildi. 150.000 TL tutarındaki evlilik kredisinde sunulan imkânlar ve gelinen sonuç birçok vatandaş için merak konusu oldu.