Ev Hanımlarına Erken Emeklilik Hakkı! Meclise Sunuluyor

Ev Hanımlarına Erken Emeklilik Hakkı! Meclise Sunuluyor
Ev hanımlarına müjdeli haber geldi. Meclise sunulacak olan torba yasası ile ev hanımlarına erken emeklilik hakkı geliyor.

Sosyal güvencesi bulunmayan kadınlar için isteğe bağlı sigorta sistemi ve emeklilik sürecinde bazı düzenlemeler yapılacak. Ekonomik ve toplumsal yaşama aktif katılım sağlanacak.

Ev kadınlarının erken emeklilik hakkı için heyecan verici düzenlemeler yakın zamanda meclise sunulacak. Özellikle hiçbir şekilde sosyal güvencesi olmayan ev kadınlarını amaçlayan torba yasa, milyonlarca kadına umut veren bir içeriğe sahip. İşte ev kadınlarının emeklilik sürecini hızlı yapacak ve kolaylaştıracak o dört adımın ayrıntıları...

İsteğe Bağlı Sigorta Düzenlemesi

Sosyal güvencesi olmadığı için emekli olamayan ev kadınları için, özel isteğe bağlı sigorta sistemi kurulacak. Kurulacak olan bu sistem devlet destekli olacak ve primlerinin üçte biri devlet tarafından verilecek. Bu şekilde ev Kadınları Sosyal Güvenlik sisteminin bir parçası olarak ve emeklilik hakkında faydalanabilecek. Sosyal güvence Sağlık hizmetleri ve birliği sosyal yardımlar gibi avantajları barındıracak, ev kadınlarının yaşamlarını daha iyi bir şekilde devam etmelerini sağlayacak.

Ev Kadınlarının Emekli Olma Yaşı Ve Eş Durumuna Göre Emeklilik Hakkı

Ev kadınlarının emeklilik yaşında ve süresinde de bazı düzenlemeler yapılacak. Uzun seneler boyunca aile ve ev işleri ile meşgul olan kadınlar emekliliklerini hak ettikleri şekilde kavuşabilecek. Ev hanımlarının emeklilik hakkını daha da güçlü kılacak bir düzenleme ise eş durumuna göre gerçekleştirilecek. Eğer kadının eşi emekli durumuna gelmiş ise ev kadınına da emeklilik hakkı sunulacak. Bu şekilde ev kadınları eşlerini emeklilik haklarından faydalanabilecek ve emeklilik dönemlerini birlikte sürdürebilecekler. Ev kadınlarının emeklilik hakkı için yapılan düzenlemeler kadınların sosyal ve ekonomik bağımsızlığını desteklemeyi amaçlıyor.

Meclise sunulacak olan torba yasası görüşülecek kabul edilmesi durumunda ev kadınlar için yeni bir dönem başlangıcı başlamış olacak. Çalışmayan kadınlara emeklilik hakkı tanıyacak düzenlemelerin yer aldığı torba yasasının sonbahara kadar mecliste yasalaşmış olması bekleniyor. Meclisin ilk önce emekli ve memur ilave zamlarını içeren 1. torba yasa üzerinde çalışmayı devam ettirdiği biliniyor. Ev kadınlarına yönelik 2. torba yasa ile gerçekleştirilen düzenlemelerin hızlı bir şekilde gündeme gelmesi beklentileri arasında yer alıyor.