Erken Emeklilik Fırsatları ve Prim Borçlarında Kolaylıklar

Erken Emeklilik Fırsatları ve Prim Borçlarında Kolaylıklar
Ülkemizde yeni emeklilik reformları ile birlikte birçok alanda değişikler yaşanmıştır. Bu kapsamda birçok kişi erken emeklilik fırsatlarından yararlanarak prim borçlarını Ödemiş ve emekli olmuştur.

EYT kapsamında birçok çalışmalar yapılarak birçok kişinin daha kısa bir sürede emekli olması sağlanmıştır. Yine prim borcu alanında da yapılandırmalar yapılarak insanlara birçok alanda kolaylıklar sağlanmıştır. Emeklilik kapsamında yapılan son değişiklikler ile beraber öncelikle çiftçilerin küçük esnafların da aralarında bulunduğu tam 1 milyon Bağkur’lunun emeklilik için gerekli olan prim gün şartı 9000 gündem 7200 güne çekilerek 1800 günlük bir indirim yapılmıştır. Bu gelişmeler ile beraber EYT’yi çok az bir farkla kaçıran kişiler için de kademeli emeklilik konusu gündeme gelmiş yaş şartının indirilmesi alanında çalışmalar yapılması konuşulmaya başlamış ve bu alanda yeni çalışmalar başlatılmıştır.

Emeklilik Sisteminde Yapılan Düzenlemeler

EYT ile beraber milyonlarca kişi de emeklilik hakkına sahip olmuştur. Önümüzdeki dönemler de ise bağ kurular ve kadınlar için de yeni düzenlemeler yapılacak ve onlar için de birçok düzenleme yapılacaktır. EYT’yi çok az bir fark ile kaçıranlar için ise kademeli emeklilik sistemi konuşulmaya başlamıştır. 1 gün ile erken emekli olurken bir gün ile beş yıl sonra emekli olabilme gibi durumlar da söz konusu olduğu için bu farklılığın önüne geçebilmek ve insanlara kolaylık sağlamak için yeni düzenlemeler de yapılmaktadır.

Kuaför terzi manav bakkal kasap gibi küçük işletmelerin de beş yıl daha kısa bir sürede emekli olabilmesi için onlar adına da çalışmalar yapılmaya başlanmış ve önümüzde ki dönemler de bunlar da gündeme gelecektir. Bunun yanı sıra ev hanımları içinde çalışmalar yapılmaktadır. Ev hanımları dışarıdan isteğe bağlı sigorta yaptırmak istediğinde bunun yaklaşık üçte birini devlet kendisi ödeyecek ve devletin de desteği ile ev hanımları da yeterli prim sayısına ulaşınca emekli olacaktır. Sizlerde tüm bu gelişmeleri takip ederek erken emeklilik sisteminden faydalana bilirsiniz. Bu neden ile güncel gelişmeleri takip ederek son dakika gelişmelerinden haberdar da olabilirsiniz.