En Düşük Memur Maaşında Oranlar Belli Oldu!

En Düşük Memur Maaşında Oranlar Belli Oldu!
2023 yılında yaşanan ekonomik olumsuzluklar birçok vatandaşın geçim şartlarını zorlaştırdı.

Bu açıdan vatandaşı zorda bırakmak istemeyen Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın birçok meslek grubuna yönelik zam yapılacağı açıklaması birçok vatandaşı bir nebzede olsa umutlandırdı.

Asgari ücret zammı ve emekli zammından sonra temmuz ayında memur ve memur emeklileri için yeni zam oranlarının yapılacağı haberi geldi. 2023 genel seçimlerinden önce açıklanan zam müjdesi ile ilgili detaylarda zamanın azalmasına göre gelmeye başlıyor.

Yılın ilk yarısının geride kalmasına az bir süre kalırken temmuz ayı zamları memurları yakından ilgilendiriyor. Birçok meslek grubunu bünyesinde barındıran memurlar için en düşük maaşın 22 bin TL olacağı kulislerden gelen haberlere göre şekillendi. Bu sayede kamuda çalışan memurlardan en düşük kademelisinin maaşının 22 bin TL olacağı ve kademelere göre de artışın sağlanacağı haberlerde yer aldı.

Birçok Meslek Grubunda Artış Yapılması Bekleniyor

Kamu bünyesinde yer alan avukat, doktor, öğretmen, mühendis, polis ve hemşirelere temmuz ayında maaş zammı yapılacağı artık kesinleşti. Üstelik yeni zamdan ziyade refah payı adı altında da özellikle büyükşehirlerde yaşayan memurlara özel olarak bazı sosyal haklarında tanınması gündemde yer alıyor.

Kamu bünyesinde yer alan memur kategorilerinde farklı vergi dilimleri yer alıyor. Farklı vergi dilimlerine tabii olan memurlar, evli olanlar, çocuk yardımı alanlar ve aile yardımı alanlar gibi kategorilerde de farklı tutarların yeni maaşlarına etki edeceği haberi geldi. Asgari memur maaşında yapılması planlanan tutarın 22 bin TL’nin altında olmayacağı da açıklamalarda yer aldı.

Temmuz Ayı Zammında Sona Doğru

Kamu çalışanlarına yönelik yapılması planlanan zam oranında enflasyon oranları ve asgari geçim şartları öncellikle dahil edilenler arasındadır. Kamu işçilerine yönelik yapılan zamdan sonra gözler temmuz ayına çevrilmişti. Memur ve memur emeklileri için yapılacak olan zamla beraber birçok meslek grubunda ciddi maaş artışlarının yaşanması bekleniyor.

Kamu çalışanları arasında yer alan öğretmenlerde 12.700 TL – 18.316 TL, Polislerde 18.235 TL – 26.441 TL ve Uzman Doktor olarak görev yapan kamu çalışanlarının maaş aralıklarının da 24.743 TL – 35.877 TL olduğu biliniyor.