Emekliye müjde! 2. Torba yasada açıklandı

Emekliye müjde! 2. Torba yasada açıklandı
2. torba yasa ile 12.5 yıl erken emekli olabilirsiniz! 2000-2005-2009 sigorta girişi olanlara müjde!

Emeklilikte yeni reformlar art arda sıralanıyor. Milyonlarca vatandaş yeni düzenlemeyi merakla bekliyor. Meclisten 1 Ekim'de açılacak bakanlıklar tarafından hazırlanan yasa teklifleri bekleniyor. Torba yasa ile meclis genel kuruluna sunulacak olan bu yasal düzenleme onaylanması durumunda tam 12,5 yıl daha erken emeklilik mümkün olacak. EYT'de kapsam dışı kalmış milyonlarca çalışan erken emeklilik müjdesini alacak.

Emekli olmayı bekleyenler için büyük bir fırsat olarak duyuruldu. EYT dışında kalan vatandaşlara veya EYT'yi kıl payı kaçıranlara erken emeklilik hakkı oluşturuluyor. Peki ikinci torba yasa ne zaman meclise taşınacak? Erken emeklilik ne zaman görüşülecek? Bu yasa mecliste kabul edilecek mi?

Emeklilikte reform sağlayacak düzenleme torba yasa ile gelecek. 12,5 yıla kadar erken emeklilik sağlanması bekleniyor. Emeklilik pek çok kişi için artık mümkün hale gelecek.

Yeni Emeklilik Reformu Açıklanıyor

Yeni emeklilikle ilgili pek çok reform niteliğinde değişiklik ortaya çıktı. 1 Ekim tarihi itibarıyla mecliste yeni yasama dönemi başlıyor. Pek çok düzenleme meclis genel kurulunda görüşülecek ve onaylanacak yapılacak oylamalar ile yeni emeklilik düzenlemesi de dahil pek çok madde tek tek kabul edilecek gibi görünüyor. Meclisten geçmesi öngörülen yeni emeklilik sisteminin milyonlarca vatandaşın emekli olmasını sağlayacağı düşünülüyor.