Emeklilik yaşında flaş gelişme! SSK, Bağkurlular dikkat: SGK'dan haber var

Emeklilik yaşında flaş gelişme! SSK, Bağkurlular dikkat: SGK'dan haber var
Emeklilik için yaşa takılanlara müjdeli haber geldi. SGK, erken emeklilik bekleyenlere sevindirici haberi duyurdu. Emeklilik yaşının öne çekilmesiyle beraber prim gün sayılarında indirime gidildi. İşte emeklilik için yaş şartında büyük değişiklik...

8 Eylül 1999 tarihinden sonra sigorta başlangıcı olanlar büyük bir sevinç yaşarken erken emeklilik fırsatı sunuldu. 1800, 3600, 4800 gün prim ödeme şartını taşıyan vatandaşların yararlanabileceği duyuruldu. Kimler erken emekli olabilir? SGK'nın açıkladığı erken emeklilik şartları ve tüm detaylar haberimizde.

EYT DÜZENLEMELERİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yapılan düzenlemeyle beraber erken emeklilik imkanı tanımlandı. Prim gün sayısına yapılan indirimle beraber 8 yıl erken emeklilik hakkı verildi. 9000 veya 7200 prim günüyle beraber emeklilik hayali geride kaldı. 1800, 3600, 4200 prim gününe sahip olan vatandaşların dilekçe vermesi yeterli.

emeklilikte yaş

EV HANIMLARINA ERKEN EMEKLİLİK

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından seçim öncesinde çeşitli vaatler verilirken emeklilik reformu sonunda hayata geçirildi. Ev hanımlarının isteğe bağlı sigortası için düzenlemeye gidilirken devletten prim desteği verileceği açıklandı. Çocuk sayısına bakılarak ev hanımlarına erken emeklilik imkanı sunulacak.

EMEKLİLİKTE BEKLEYİŞLER SON BULUYOR

Uzun süredir çalışma hayatında olan vatandaşlar için hayal olan erken emeklilik hayata geçirilmeye başlandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yapılan çalışmalarla beraber erken emeklilik için kollar sıvandı. 1999 sonrası sigorta başlangıcı olanlar, staj ve çıraklık mağdurları, EYT'de prim gün sayısı eksik olan Bağkurlular erken emekli olabilecek. Bakan tarafından yapılan açıklama üzerine son düzlüğe gelindiği duyuruldu.