Emeklilerin Gözü 21 Haziran’a Çevrildi!

Emeklilerin Gözü 21 Haziran’a Çevrildi!
Dini bayramlarda emeklilere özel olarak emekli ikramiyesi 2018 yılından beri emeklilerin hesaplarına yatırılıyor.

Bütün emeklileri kapsayan bayram ikramiyeleri konusu seçimlerde de oldukça öne çıkmıştı. Şu anki iktidar partisinin lideri olan ve yeniden Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan’ın emekli ikramiyesi ile ilgili vaatleri de bizzat kendisi tarafından ilan edilmişti.

Emekli ikramiyesinin önceki Ramazan Bayramı’na özel olarak 2.000 TL olduğu biliniyor. Seçimden sonra emeklilerin gözü kulağı ikramiye tutarlarına çevrildi. Ramazan Bayramı’nda 2.000 TL olarak ödenen emekli ikramiyesi tutarlarının seçimden sonra da 2.000 TL olarak hesaplara yatırılması planlanıyor.

28 Haziran günü Kurban Bayramı’nın ilk günü olacaktır. Kurban Bayramı öncesi 21 Haziran tarihinde emekli vatandaşların hesaplarına emekli ikramiyelerinin yatırılması öngörülüyor.

Bütün Emeklilere Yatırılıyor!

Emekli vatandaşlara özel olarak sunulan bayram ikramiyeleri bütün emeklileri kapsıyor. Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın yeniden 5 yıllık süreçle beraber seçilmesinden sonra emekli ikramiyelerinde yatırılması planlanan tutarın aynı oranda kalacağı belli oldu.

Seçimlerde emekli ikramiyeleriyle ilgili herhangi bir artışın yaşanmayacağını ifade eden Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın seçilmesinden sonra emekli ikramiyelerinin hangi tarihte yatırılacağı emekliler tarafından merak ediliyordu.

SGK, Emekli Sandığı ve Bağkurlu olan bütün emekli vatandaşlara ayrım gözetilmeden emekli ikramiyeleri yatırılıyor. Haziran ayının sonuna doğru başlayacak olan Kurban Bayramı’na özel olarak 21 Haziran tarihinde emekli ikramiyelerinin ödenmesine başlanacağı ifade edildi. Milyonlarca emeklinin heyecanla beklediği emekli ikramiyeleriyle ilgili son durumda böylece açıklığa kavuştu.

Seçim İçin Önemli Bir Kozdu!

2023 seçimlerinde önemli bir konu olan emekli ikramiyesi tutarları seçim tamamlandıktan sonra netliğe kavuştu. 21 Haziran tarihinde hesaplara yatırılması planlanan emekli ikramiyelerinde tutarın Ramazan Bayramı ile aynı olduğu görüldü. 2.000 TL olarak ödenmesi planlanan ikramiyede Kılıçdaroğlu ile Erdoğan arasında farklı tutarlar konuşuluyordu.

Cumhur İttifakı ile Millet İttifakı arasında seçim vaatleri konusunda oluşan görüş ayrılıkları ve seçim sonucunda oluşan tablodan sonra emeklilerin ikramiye tutarlarına zam yapılmayacağı netleşti.

Bu kapsamda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Ramazan Bayramı için artırdığı tutarda yani 2.000 TL olarak emekli vatandaşların hesaplarına yatırılması öngörülüyor.