Emeklilere Müjde: Bayram İkramiyesi 3.000 TL Olarak Onaylandı!

Emeklilere Müjde: Bayram İkramiyesi 3.000 TL Olarak Onaylandı!
Meclis Adalet Komisyonu, emeklilere verilecek bayram ikramiyesinin 3.000 TL'ye çıkarılmasını öngören maddeyi kabul etti. İşte detaylar!

Meclis Adalet Komisyonu, emekliye verilecek bayram ikramiyesinin 3.000 TL’ye çıkarılmasını öngören maddeyi kabul etti. Peki, emeklinin bu ikramiyesi ne zaman hesaba yatacak?

Emekliye verilecek bayram ikramiyesinin miktarının 3.000 TL’ye çıkarılmasını öngören madde, Meclis Adalet Komisyonu’nda onaylandı. Şimdi emekliler, bu ikramiyelerin hesaba yatacağı tarihi merakla bekliyor.

Ekonomist Özgür Erdursun’un açıklamalarına göre, emeklilerin Ramazan Bayramı ikramiyelerinin 31 Mart seçimlerinden önce ödenmesi istenebilir. Normal şartlarda, bu ikramiyelerin 1-7 Nisan tarihleri arasında hesaplara yatması bekleniyor. Ancak, seçimler öncesinde ikramiyelerin erkene alınmasıyla emeklilere toplu bir ödeme yapılması hedefleniyor.

Özgür Erdursun’a göre, 31 Mart seçimleri öncesinde emeklilere yapılacak düzenlemeler ve ikramiye ödemelerinin erkene alınmasıyla, emeklilerin eline daha fazla para geçmesi sağlanabilir. Bu nedenle, en uygun tarihlerin 25-29 Mart haftası olduğu düşünülüyor.