Emeklilere Bayramda 15 Bin TL ikramiye ödemesi geliyor. 16 milyon emekli faydalanacak..

Emeklilere Bayramda 15 Bin TL ikramiye ödemesi geliyor. 16 milyon emekli faydalanacak..
Emeklinin gözü bayram ikramiyelerinde, Cumhurbaşkanı Erdoğan 16 Milyon emekli için bayram müjdesini verdi..

Kurban Bayramı'nda 2.000 TL olan emekli bayram ikramiyeleri artırılacak şeklinde duyurulmuştu. Ancak doların değerindeki artış nedeniyle bu miktar bugün itibariyle 84 dolara düşmüştür. Cumhurbaşkanı Erdoğan, emekli bayram ikramiyelerinin yükseltileceği müjdesini vermiş ve ardından TBMM'ye, bu Kurban Bayramı'nda emeklilere 15.000 TL bayram ikramiyesi verilmesini sağlayacak bir kanun teklifi sunulmuştur.

Erdoğan’dan “Miktarı Daha Da Artırmayı Düşünüyoruz” Açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "emeklilerimizin bayram ikramiyesini 2.000 TL'ye çıkardık, şimdi bu miktarı daha da artırmayı düşünüyoruz" şeklinde açıklamalarda bulunmuştur. 2.000 TL olan bayram ikramiyesi artık 100 doları bile geçmemektedir. Ramazan Bayramı'nda 103 dolar olan miktar, 84 dolara gerilemiştir. Konuyla ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmamıştır. Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu açıklamasının ardından, emeklilere Kurban Bayramı'nda 15.000 TL bayram ikramiyesi ödenmesini sağlamak amacıyla bir kanun teklifi sunmuştur.

Kanun teklifi, önümüzdeki Pazartesi günü oylamaya sunulacak ve meclis tarafından kabul edilirse, tüm emeklilerin bayram öncesi banka hesaplarına 15 bin TL ikramiye yatırılacaktır. Kanun teklifi Pazartesi günü oylanacak ve kabul edilmesi halinde, tüm emekliler bayram öncesinde banka hesaplarına 15 bin TL bayram ikramiyesi alacaklar.