Emekli Zammı İçin Önemli Açıklama

Emekli Zammı İçin Önemli Açıklama
Temmuz ayıda gerçekleşmesi planlanan memur ve emekli zammı ile ilgili kesin yasa tasarısının sonunda TBMM’ye ulaştığı haberi yer aldı.

Haziran ayı enflasyon rakamlarına göre son şeklini alan memur maaşlarında yapılan zam oranı yüzde 17,55 olarak tamamlandı. Bu zam oranına ek olan ve seyyanen verilmesi planlanan 8.077 TL ücret tutarı da Ak Parti Grup Başkanı Abdullah Güler tarafından belirtildi. Bunun üzerine emekli vatandaşlarda kendi maaşlarına ne kadar zam yapılacağı haberlerini yakından takip etmeye devam ediyor.

SGK Uzmanı olan Özgür Erdursun tarafından emekli maaşları ile ilgili zam oranı hakkında önemli bir detay paylaşıldı. Kendi sosyal medya hesabından paylaşım yapan Özgür Erdursun TÜİK verileri ve 6 aylık enflasyon farkına göre yeni zam oranını açıkladı. Haziran ayı enflasyon oranı yüzde 3.92 olarak ilan edilirken 6 aylık enflasyon farkı olarak da maaşlara yüzde 19.77 oranına ödeme yapılacağını belirtti.

Refah Payı ve Enflasyon Farkına Göre Hesaplama

Ünlü SGK Uzmanı Özgür Erdursun memur, SSK, Bağkur ve Emekli Sandığı emeklilerine yönelik yapılması planlanan yeni zam oranını kendi sosyal medya hesabından paylaştı. Ekonomi verilerine göre hareket eden Özgür Erdursun enflasyon oranı ve 6 aylık farkına ek olarak refah payının da eklenmesiyle beraber yüzde 30 oranında bir artışın yapılacağına yönelik yorumunu paylaştı.

Kurban Bayramından sonra açıklanması planlanan memur ve emekli maaşları zamlarına ilişkin yasanın TBMM’de olduğu ifade edilmişti. Yeni dönemde enflasyona halkının ezdirmeyeceğini belirten Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan yeniden seçildikten sonra gündemde olan meseleleri hızlı bir şekilde açıklığa kavuşturmaya başladı. Bu şekilde Temmuz ayında açıklanması gereken memur ve emekli zamlarına yönelik hazırlığın artık sona geldiği belirtildi.

Yüzde 30 Oranında Zam Kapıda

Memur ve emekli maaşlarına yönelik yapılması planlanan yeni zam oranları milyonlarca vatandaşı yakından ilgilendiriyor. SGK Uzmanı Özgür Erdursun tarafından açıklanan ekonomi verilerine göre ise yapılması gereken zam oranına refah payının da eklenmesi ile tutarın yüzde 30’a ulaşacağı belirtildi. Temmuz ayının başında açıklanması planlanan memur ve emekli maaşı zam oranlarında sona gelindiği belirtildi.