Emekli Maaşları İçin Yapılması Planlanan Zam Oranları Açıklandı!

Emekli Maaşları İçin Yapılması Planlanan Zam Oranları Açıklandı!
Toplumun önemli bir kısmını emekli vatandaşlar oluşturuyor. Emekli aylıklarıyla geçim derdine düşen emekliler artan enflasyon oranlarından da en fazla etkilenen grup olarak öne çıkıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, kamu işçileri için en düşük maaşın 22 bin TL tutarına çıkarılması yönündeki kararı kamuoyu ile paylaşıldı. Bu zam oranından sonra ise gözler Temmuz ayına çevrildi.

Memur ve memur emeklileri senede 6 ayda bir yapılan zam oranında temmuz ayının gelmesini bekliyor. Temmuz ayında en az yüzde 45 oranında artışın yaşanmasının planlandığı memur maaşlarında, asgari tutarın da 22 bin TL civarında olması öngörülüyor.

Bununla beraber emekli vatandaşların da gözü kulağı temmuz ayındadır. En düşük emekli aylığının 7.500 TL yapılması ve ardından maaş oranlarında artışın yaşanmadığı binlerce emekli içinde seyyanen zam yapılacağı haberi duyuruldu.

Emekli Aylıklarında Maaşa Göre Zam Geliyor!

En düşük emekli aylığı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 7.500 TL olarak açıklandı. Emekli vatandaşları, artan enflasyona karşı korumayı planlayan iktidar, yeniden bir zam oranı yapmayı düşünüyor.

Buna göre en az 7.500 TL ile 10.000 TL arasında maaş alan emeklilerden başlanarak yeni artışların yapılacağı müjdesi verildi. Geride kalan seçim sürecinden sonra gözler emekli ve memur maaşlarına temmuz ayında yapılması planlanan maaş artışlarına çevrildi.

Temmuz ayındaki seyyanen yapılması planlanan emekli maaş zammına ek olarak enflasyon farklarının da dahil edilmesi öngörülüyor. Böylece artan enflasyona göre maaşlarını yetiştiremeyen emekli vatandaşlara özel olarak belirli oranlarda zamların yapılacağına yönelik düzenlemeler artık iyice dillendirilmeye başlandı.

Maaş Tutarlarına Tarihi Zam Geliyor!

Cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci tura kalmış ardından yapılan seçimlerden sonra Sayın Recep Tayyip Erdoğan tekrar Cumhurbaşkanı olarak seçildi. Seçimin bitmesinden sonra ekonomiye yeniden ağırlık verilmesi bizzat Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından talep edildi.

Önce yapılan açıklamada memur maaşlarının en az 22 bin TL olacağı ve ardından da emekli ve asgari ücretlilere yönelik ara bir zam müjdesi verildi. Yeni zam müjdesinin alınmasından sonra gözler temmuz ayına çevrildi. Kamu işçileri, memurlar ve ardından emekliler için yapılması planlanan zam oranları milyonlarca vatandaşı yakından ilgilendiriyor.