Dolar kuru o tarihte 35 TL'ye fırlayacak! Ünlü ekonomist bombayı patlattı: Doları olan bayram edecek

Dolar kuru o tarihte 35 TL'ye fırlayacak! Ünlü ekonomist bombayı patlattı: Doları olan bayram edecek
Dolar piyasasında yaşanan hareketlilik hızla devam ederken yatırımcılar uzmanların açıklamalarını merakla araştırıyor. O isim 35 TL olacak tarihi verdi! Tüm detaylar haberimizde.

Dolar yatırımı yapan vatandaşlar bu açıklamalarla bayram edecek! Uzman isim doların 35 TL'ye fırlayacağını söyledi! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

DOLAR 35 TL'YE FIRLAYACAK

Güncel olarak gram altın 1.700 TL, Euro 30 TL üstüne çıktı. Kapalıçarşı hareketli anlar yaşarken saat 15:00 civarında gram altın 1.726 TL alış, 1.735 TL satış fiyatından işlem gördü. Dolar ise 27.50 TL alış, 27.20 TL satış fiyatıyla işlem gördü. Euro alış fiyatı 30.37 TL, satış fiyatı 30.54 TL'ye yükseldi. Yatırım yapmak isteyen vatandaşlar güvenli yatırım olarak gördükleri için daha çok altın tercih ediyor. Kapalıçarşı'da olan vatandaşlar dolar, altın ve Euro yükselişi sebebiyle hareketli dakikalar yaşadılar. Vatandaşlar yüksek kurlardan dolayı endişe yaşarken piyasa uzmanları doların 28 TL'ye yükseldikten sonra 25 TL'ye düşmesini bekliyor. Döviz ve Altın Piyasa Uzmanı Adnan Kapıkaya dolar fiyatları ile ilgili çarpıcı tahminlerde bulundu. Kapıkaya dolarla ilgili şu sözleri söyledi; 'Faiz artırım kararı öncesi piyasada ciddi hareketler yaşadı. Bir önceki faiz düşünüldüğü zaman sert bir satış yaşanıyordu ve dolar 23 TL'ye kadar geriledi. Sonra faiz arttı ve dolar 26 TL'ye yükseldi. Bu sefer korku yaşanıyor, çünkü ÖTV yükseldi. Petrolün 34 TL'ye yükselmesi Merkez Bankası'nın Perşembe günü açıklayacağı kararla doların yükselmesi ile ilgili soruları beraberinde getiriyor. Merkez Bankası yüksek faizden kasayı doldurmak için 28 TL sınırında ciddi bir satış yaşanabilir. 

dolar yatırımcısı merakla uzmanları takip ediyor

Tahminimce yabancılar bu seviyeleri bekleyecek. Bu tutardan sonra 25 TL'ye düşebilir. Ancak dolar 27 bin 10-15 seviyesinde devam ediyor. Sabah 26.30 seviyesinden işlem gördü. Güncel olarak ciddi bir çıkış var. Parası olan televizyonları takip ediyor, faizde düşüş yaşanıyor, kur korumada düşüş yaşanıyor. Ancak bundan sonra ne olacak? Bence biraz izlesinler. Doların 28 TL'den sonra 25 TL'ye düşeceğini düşünüyorum. Euro 30.60 seviyelerine yükseldi. Bu ciddi bir rekor. Bugün bakıldığında 25 Temmuz günü FED kararı açıklanacak. Sonrasında Euro yumuşama yaşayabilir. Çok zirvede diye düşünüyoruz ama dövizde bol köpük var. En büyük kaynağı petrolün 7 ÖTV'ye gelmesi, 34 TL'ye yükselmesi oldu. Son gazları verdikten sonra bir yumuşama yaşanabilir. Çok kalabalık günler. Bankalardan para çekiyor herkes. Dolar 30-35 TL olacak diye geliyorlar ama insanlara yüksekten dolar verilecek, aşağıdan geri alınacak. Merkez Bankası bunları sadece izliyor. Çünkü 28 TL'yi bekliyor. 28 TL sonrasında doların kaderi belli olacak.' dedi. Dolar bozdurmak için Kapalıçarşı'ya giden vatandaş Bilal Tezcan da şu sözleri söyledi; 'Doların artacağını düşünüyorum ama yavaş yavaş paramızı yastık altında dolar olarak tutmak zorunda kalıyoruz. Merkez Bankası, FED dolar kurlarını yüksek tutarlara sabitledi. Geçtiğimiz zamanda doların 25 TL'ye çıkması önünü açtı, altın da öyle. Benim tahminime göre 1.800-1.900 üstünde olacak, dolar da 30 TL üstünde olacak. Türk Lirası ihtiyacımız olduğu zaman dolardan çekip bozduruyoruz. Belli harcamalarımızı Türk Lirasıyla yapabildiğimiz için yastık altından alıp bozdurmak zorunda kalıyoruz.'