Dolar biriktiren hüsrana uğrayacak! Dolar o tarihte paraşütsüz çakılacak

Dolar biriktiren hüsrana uğrayacak! Dolar o tarihte paraşütsüz çakılacak
Doların yükselişi ve Türk lirasının değer kaybıyla ilgili uzmanlar uyarıyor! TOBB ETÜ Öğretim Üyesi Doç. Dr. Atılım Murat, doların çakılacağı tarihi açıkladı. Hükümetin müdahalesi başlıyor. Peki, dolar ne zaman düşecek? Enflasyon ve turizmin etkisi ne olacak? İşte detaylar...

TOBB ETÜ Öğretim Üyesi Doç. Dr. Atılım Murat, doların hızla yükselen kuru karşısında Türk lirasının değer kaybetmesine yönelik yaptığı açıklamalarla gündemde büyük bir etki yarattı. Döviz kurlarına müdahale edilmesi gerektiğini savunan uzman isim, Türk lirasının dolar karşısındaki zayıf performansının enflasyonu olumsuz etkilediğine dikkat çekiyor.

MURAT: TL'NİN DEĞER KAYBI HIZLANABİLİR

1

Son dönemde dünya genelinde dolar/TL kotasyonlarının yükseldiğini belirten Murat, yapılan müdahalelerle dolar kuru seviyesinin 27'ye çıktığını ifade ediyor. Ancak, turizm sektörünün beklentileri karşılamaması ve döviz girişinin azalması da doların yükselişine katkı sağlıyor.

Atılım Murat, Türk lirasının dolar karşısında değer kaybının süreceği uyarısında bulunuyor ve enflasyonun artabileceğini, bu durumun da TL'nin değer kaybını hızlandırabileceğini düşünüyor. Merkez Bankası ve ekonomi yönetiminin müdahale etmeme yaklaşımının kronik enflasyon riskini artırabileceğine işaret ediyor.

Türk ekonomisinin önündeki zorlu sürecin daha etkili önlemler alınması gerektiği konusunda uzmana göre dikkat gerektiren bir dönem olduğu belirtiliyor. Ancak, gelecekte alınacak politikaların ve ekonomik gelişmelerin durumu nasıl etkileyeceği zamanla ortaya çıkacak ve Türk lirasının değeri üzerindeki belirsizlik devam ediyor.