Doğal Gaz Faturasında Adı Yazan Kişiler Dikkat Etsin! Tam Tamına 2.500 TL Ödeme Alabileceksiniz!

Doğal Gaz Faturasında Adı Yazan Kişiler Dikkat Etsin! Tam Tamına 2.500 TL Ödeme Alabileceksiniz!
Türkiye'de sosyal devlet felsefesine bağlı kalan hükümet kanadı destek ödemeye devam ediyor.

Dar Gelirli Ailelere Verilen Destekler Güncellendi

Dar gelirli ailelere verilen destek ödemelerinin Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın açıklamaları doğrultusunda hesaplara yatırıldığı açıklandı. 2023 yılında başlayan asgari ücret artışıyla birlikte ihtiyaç sahibi dar gelirli ailelere verilen bu destek ödemeleri bir kez daha artırıldı. Rapora göre dar gelirli haneler e-Devlet sistemi üzerinden destek ödemesi başvurusunda bulunabiliyor ve bu ödemeler 900 TL ile 2 bin 500 TL arasında değişiyor.

Sosyal Destek Ödemeleri Açıklandı

Ocak 2023 itibarıyla Türkiye'deki sosyal destek miktarı arttı. Bu, daha önce 450 TL ile 600 TL arasında değişen Aile Destek Programı ödemelerinin 850 TL'den 1250 TL'ye çıktığını ifade ediyor.

Doğal Gaz Desteği Ödeme Koşulları Nelerdir?

  • Türkiye vatandaşı olmak
  • Başvuru sahipleri, e-Devlet portalı üzerinden destek programına başvurabilirler.
  • Doğal gazın temin edildiği mahallede veya belediyede ikamet eden,
  • Birincil konut adresinde faturalı veya ön ödemeli sayaca bağlı doğal gaz aboneliği,
  • Uygunluk tespitini ilgili SYD Vakfı yapar.

Ödemeler PTT Üzerinden Yapılacak

Adı ve soyadı faturasında olan müşterilerin PTT şubelerinden alabilecekleri tutar 900 TL ile 2.500 TL arasında değişiyor.

PTT’den 1250 TL Ödeme Alabileceksiniz

Emekliler ve asgari ücretle çalışanlar, başvuruda bulunmaları halinde Nisan ayından itibaren aylık 1250 TL yardım almaya başlayacak. Aile Bakanlığı tarafından başvuru koşulları açıklandıktan sonra başvuru için 10 gününüz var. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na göre, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakıfları veya e-devlet üzerinden başvuran emekliler ve asgari ücret alanlar ayda 1250 TL alacak. Emekliler ve asgari ücret alanlar devlet desteği ödemesi talep etmeden önce 10 gün beklemek zorundadır. Nisan ayı ödemeleri, ayrılan 10 gün içinde başvurularını yapanlara gidecek. Yardım fonları aylık olarak düzenli olarak hesaplara yatırılacak ve tek şartla sağlanacak.

Aile Bakanlığı bu kez emeklilere ve asgari ücret alanlara rahat nefes alma şansı verecek. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından dar gelirli ve ihtiyaç sahibi hanelere, yaşlılara ve asgari ücretli çalışanlara ödemeler yapılıyor. Emekliler ve asgari ücretle çalışanlara aylık 1250 TL aile yardımı sağlanmaktadır. e-Devlet üzerinden başvuru yapmak için on gününüz var. Başvuru süreci bugün başladı ve 15 Nisan'a kadar başvuruları tamamlayanlar sosyal yardım ödemelerini almaya başlayacak. Asgari ücretli ve emeklilere aylık düzenli olarak ödeme yapılacak.

Aile Bakanlığı Desteğini Almak İçin Gerekli Şartlar

Aile Bakanlığı'nın hesaplara yatırılan 2023 aile destek yardımı için tek şart var. Hanedeki kişi başına düşen gelir asgari ücretin üçte birinden az ise, hanedeki herkes hanenin gelir durumuna göre dağıtılan Aile Bakanlığı aile yardımı programından yararlanabiliyor.

Devlet memurları, asgari ücretliler ve emeklilerin tümü aile desteği almaya hak kazanabilir. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakıfları tarafından hem fiziki hem de online başvurular kabul edilmektedir. e-Devlet kapısına giriş için TC kimlik numarası ve şifresini kullandıktan sonra başvuru koşullarını sağlayan adaylar başvuru formunu doldurabilir. Fakat eğer bu başvuruyu istemezlerse, kimlik kartları ile doğrudan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakıfları üzerinden de başvuru yapabilirler.

Ödemeler 15 Nisan Tarihinde Yapılacak

Aile Bakanlığı'nın Türkiye'de sağladığı aylık yardımlardan biri de 12 aylık aile yardımı hibesidir. Hane halkının yardım başvurusunu takiben 10 gün içinde onay mesajı gönderilir. Nisan ayında ödeme almak isteyenler 10 gün içinde başvurmaları halinde 15 Nisan'da hesaplarından yardım ödemelerini çekebilecekler.