Devlet o kişiler için düğmeye bastı! Bu yardım tek seferlik: 100 bin TL'lik ödeme yapılacak

Devlet o kişiler için düğmeye bastı! Bu yardım tek seferlik: 100 bin TL'lik ödeme yapılacak
Asrın felaketi olarak nitelendirilen depremler sonrası devlet yardım ödemedi yapıyor ve bu ödemeler bir yenisi eklendi. İşte detaylar…

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından devlet birçok alanda yardım yapıyor ve bu yardımlar hala sürmektedir. Depremzedelerin yüzünü güldürecek yardımlara bir yenisi daha eklendi detaylar haberimizde…

banka

BAKANLIK EV ONARIM DESTEĞİ 100.000 TL VERECEK! DEVLETTEN BİR KEREYE MAHSUS FIRSAT!

Türkiye'de ev onarımına yönelik devlet sübvansiyonları büyük fırsatlar sunuyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan yardımlar ihtiyaç sahibi vatandaşlara nakdi olarak ödeniyor. Basit, orta ve büyük onarımlar için farklı yardım türleri sağlanır. Evine bakmak isteyenler için sağlıklı bir yaşam ortamı sağlanmaktadır.

Türkiye'de vatandaşlara çeşitli ev onarım yardımı seçenekleri sunulmaktadır. Vatandaşlar bu destek sayesinde bol miktarda nakit para alabiliyor. Bu desteklerin en önemlilerinden biri de Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Konut Yardım’ıdır. Aile Bakanlığı, ev satın almak veya inşa etmek isteyenlere sadece maddi yardım sağlamakla kalmıyor, aynı zamanda evini yenilemek veya onarmak isteyenlere de yardımcı oluyor. Aile İşleri Bakanlığı ev tadilatı yardımını kimlere sağlıyor?

EV ONARIM DESTEĞİ NEDİR?

Aile Bakanlığı, nüfusun çeşitli ihtiyaçlarını karşılayan sosyal yardım programları yürütür. Program, belirli koşullar altında vatandaşlara mali yardım sağlamaktadır. En üst düzeyde sosyal yardım genellikle barınma yardımı çerçevesinde sağlanmaktadır. Vatandaşlar ihtiyaç sahibi ve evleri sağlıksız veya bakımsız durumda ise yardım almak için Aile Bakanlığı'na başvurabiliyor. Bu ödeme vatandaşların evlerinin bakımını ve onarımını yapmasına olanak sağlıyor. Aile Bakanlığı'nın desteği ile sağlıklı bir ev ortamı oluşturulabilir.

EV ONARIM DESTEĞİ NE KADAR?

Ev onarımları için İçişleri Bakanlığı desteği çeşitli düzeylerde sağlanmaktadır. Bu sübvansiyonlar basit ev tadilatı, orta ev tadilatı ve büyük ev tadilatı olarak kategorize edilir ve miktarları değişir. Basit tamirat yapanlara 35 bin TL'ye kadar ödenek, orta düzeyde ev tamiri yapanlara 70 bin TL'ye kadar nakdi yardım yapılacak. Evin büyük onarımlarını üstlenenler için maksimum 100.000 TL kullanılabilir.

ÖDEMELER NASIL YAPILIYOR?

Ev onarım yardımı almaya hak kazanan vatandaşlara yapılan ödemeler, belirli planlar kapsamında yapılır. Basit ve ölçülü ev tadilatı yapan vatandaşlar doğrudan 70.000 TL'ye kadar nakit yardımı alabilirler. Ancak bu onarım desteğinin 6 ay içerisinde tüketilmesi ve evdeki onarımların tamamlanması gerekmektedir. 6 ay içerisinde onarım yapılmadığı takdirde bedeli iade edilir.

Başka bir program, kapsamlı ev onarımları için 100.000 TL'ye kadar bir sübvansiyon uygulamaktadır. Bu ödemeler doğrudan nakit olarak yapılmaz. İlk olarak, harcamaların belgelenmesinden itibaren bir yıl içinde kamuya kaynak tahsis edilir ve ödemeler yapılır. Yani onarım tamamlandıktan sonra ödeme yapılacaktır.

KİMLER ALABİLİR?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın bu yardımından tüm vatandaşlar yararlanamaz. Öncelikle bu yardımdan yararlanan ailelerin ihtiyaç sahibi olması gerekiyor. Gelir düzeyi yoksulluk sınırının altında olan ve sağlıklı yaşam koşullarına sahip olmayan vatandaşlar da bu yardımdan yararlanabiliyor. Bu kararlar alındıktan sonra, Aile Bakanlığı sosyal yardım için uygun olup olmadığını belirleyecektir.