Devlet elini taşın altına koydu! Listedeki kişilere 2 yıl ödemesiz kredi sağlanacak: Şartları taşıyanlar hemen alıyor

Devlet elini taşın altına koydu! Listedeki kişilere 2 yıl ödemesiz kredi sağlanacak: Şartları taşıyanlar hemen alıyor
Depremzedelere müjde. Depremden etkilenen 11 eyalette kendi evini ve işini kurmak isteyenlere hem hibe desteği hem de faizsiz kredi verilecek. Detaylar haberimizde..

Deprem bölgesini yeniden inşa etme çabaları depremden bu yana devam etmekte.. Depremden etkilenen 11 eyalette kendi binalarını inşa etmek isteyen depremzedelere yardım yapılıyor. Mağdurlar hibe ve faizsiz kredi alıyor. "Yerinde Dönüşüm" projesi için başvuruları almaya başlandı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özahseki, konuya ilişkin yaptığı açıklamasında deprem bölgesi içerisinde belirlenen 22 noktada kurulan inşaat ve rehabilitasyon ofislerinden bilgi gelebileceğini söyledi. Mağdurlar bu projeye e-devlet üzerinden başvurabiliyor.

Bakan Özhaseki, yaptığı açıklamasında, "Etkilenen 11 il için hem hibe hem de faizsiz kredi desteği sağlayarak insanların evlerini ve işyerlerini dönüştürmelerine yardımcı olacağız." dedi. Yerinde dönüşüm hakkında bilgi almak isteyen vatandaşları 22 üretim ve dönüşüm ofisine beklediklerini belirten Bakan Özhaseki, Ayrıca vatandaşlar e-devlet üzerinden yerinde dönüşüm projelerine başvurabiliyor ve ALO 181'de projelerimiz hakkında bilgi sahibi olabiliyor. ” diye konuştu.

5 İLDE 22 NOKTADA

17 Temmuz'dan itibaren depremden etkilenen illerin 22 ilçesinde şantiye ve trafo ofisleri faaliyete geçecek. Depremden ciddi şekilde etkilenen eyaletlerde aşağıdaki ofisler kurulacak:

Devlet elini taşın altına koydu! Listedeki kişilere 2 yıl ödemesiz kredi sağlanacak

'Yapım ve Dönüşüm Ofisleri' aşağıdaki görevleri yerine getirir:

“Yerinde Dönüşüm projesi için başvuruları alacak. Vatandaşlardan gelen tüm istek ve önerilere cevap verecek. Hak sahibinin tespitini belirleyecektir. Çoğu halihazırda gerçekleşmiş olan yapım öncesi süreci kontrol edecektir. Hazırlanan projelerin eksiksiz olduğunu doğrulayacaktır. Kişilerin ihtiyaçları doğrultusunda standart projeler hazırlayacaktır.

Vatandaşların mağdur olmaması için standart sözleşmeler hazırlayacak. Taksitlendirme sürecine göre ödeme planını takip edecektir. İzinlerden taşınmaya kadar, geliştirme ve inşaatın her adımını denetleyecek.

DEPREMZEDELERE DESTEK KREDİ FIRSATLARI

Proje ile konut için 500.000 TL, iş için 250.000 TL destek sağlanacak. Afetzedelere 2 yıl geri ödemesiz 10 yıl vadeli faizsiz kredi de verilecek.

Ev almak için 800.000 TL'ye, iş yeri almak için 500 TL'ye kadar kredi kullanılabiliyor. Yerinde dönüşüm projesinde sıvılaşma noktaları, fay hatları ve dere yataklarında yapılaşmaya izin verilmeyecektir.