Dar Gelirli Ailelere Destek Ödemesi

Dar Gelirli Ailelere Destek Ödemesi
Temmuz Ayı’nın gelmesiyle beraber birçok kalemde ödemeyen zam yapıldı emekli maaşları memur maaşları gibi birçok maaşa zam geldi.

Bunun ile beraber aile destek ödemeleri yardımlardan payını aldı. Sosyal yardım ödemelerine de belli oranlarda zamlar geldi. Aile destek programı kapsamında her ay düzenli bir şekilde aile ve Sosyal hizmetler Bakanlığının belirlediği ihtiyaç sahibi vatandaşlara ödeme yapılıyor. Geçtiğimiz yıl mayıs ayı itibari ile yapılan bu program ile birlikte her ay düzenli olarak ihtiyaç sahibi ailelere destek veriliyor bu destekler farklı bir şekillerde veriliyor. Hem nakit yardım hem de elektrik desteği olarak destek sağlanıyor. Bu yıl bitecek olan aile destek paketi son ödemesi temmuz ayı içerisinde yapılacaktı. Fakat yapılan son kabine toplantısının ardından aile destek paketinin bir yıl daha uzatıldı açıklandı. Bu açıklama ile beraber destek alan birçok vatandaş rahat bir nefes aldı. Bu anlamda sosyal yardım kapsamında yapılan ödemeler ve alt başlıklardan daha da hız kazandı. Birçok aileye bu destek paketleri ile yardım sağlandı

Elektrik Desteği Yardımı

Aile ve Sosyal hizmetler bakanlığı tarafından temmuz ayı itibari ile aile destek programına ödemeleri sahiplerine yapılacaktır. Bu ödemeler hız kesmeden devam ediyor. Bu ödemeyle beraber ihtiyaç sahiplerine elektrik faturalarında da destek sağlanıyor. Elektrik tüketim desteği kapsamında aylık 110 Türk Lirası ile 221 Türk Lirası arasında bir ödeme yine ihtiyaç sahipleri için yapılıyor. Böylelikle dar gelirli aileler elektrik tüketim desteği ile daha rahat bir şekilde faturalarına ödeme imkânı buluyor.

Elektrik desteği ödemeleri ailede bulunan kişi sayısına göre yapılıyor. Hane de bulunan kişi sayısına göre 110 Türk Lirası ile 221 Türk Lirası arasında bir ödeme yapılarak vatandaşlara kolaylık sağlanıyor. Elektrik desteği yardımı için elektrik faturanız ve kimliğiniz ile PTT şubelerine giderek buradan ödemenizi yapabilirsiniz. Ayrıca e-Devlet üzerinden elektrik yardımı ile fatura ödeme sekmesi üzerinden de yardım ile ödemelerinizi yapabilirsiniz.

Aile Destek Paketi Temmuz Ödemeleri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 2023 yılı sonuna kadar aile destek programının devam edeceğini açıklamıştı. Bunun üzerine temmuz ayı ödemelerinin ne zaman yapılacağı merak konusu olmuştu aile ve Sosyal hizmetler bakanlığının ödeme takvimi ile ilgili net bir bilgi paylaşma bulunması da temmuz Ayı’nın ilk haftası itibari ile ödemeler yapılıyor. Farklı şehirlerde ödeme tarihleri değişebiliyor. En geç ay ortasına kadar ödemelerin hak sahiplerine verileceği tahmin ediliyor.

Destek ödemeleri tutarları ise 850 Türk Lirasından 1250 Türk lirasına kadar değişebiliyor. Hane içindeki gelir miktarına göre 1250 Türk Lirası, 1100 Türk Lirası, 950 Türk Lirası ve 850 Türk Lirası ödemeler yapılıyor. Bunun yanı sıra bu ödemeleri ek olarak çocuk sayısına göre çocuk yardımı desteği de yapılıyor. Çocuk yardımı neden bir ya da iki çocuğu olan ailelere 350 Türk Lirası, üç Çocuklu ailelere 450 Türk Lirası, dört Çocuklu ailelere 550 Türk Lirası, beş çocuk ve üzeri ailelere ise 650 Türk Lirası çocuk yardımı destek ödemesi yapılıyor. Sizlerde bu yardımlardan faydalanarak daha rahat koşullarda çocuklarınızın gelişimine destek olabilirsiniz. Ayrıca elektrik tüketim desteğinden de faydalanarak fatura ödemelerinizi kolay bir şekilde yapabilirsiniz.

Aile destek paketlerime başvuru yapabilmek için ise e-Devlet üzerinden sosyal yardım başvuru hizmeti sekmesi ile başvurunuzu yapabilirsiniz. Ayrıca yaşadığınız ilde bulunan Sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarına giderek de başvurularınızı yapabilirsiniz. Böylelikle devletin dar gelirli ailelere sunmuş olduğu imkânlardan faydalana bilirsiniz.