Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan Faizsiz Kredi Müjdesi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan Faizsiz Kredi Müjdesi!
Ekonomik açıdan zorlu sürecin halen devam ettiği ülkemizde hükümet kanadında vatandaşlar için birçok seçenek sunulmaya çalışılıyor.

Özellikle tarım alanında çiftçilik yapanlara özel olarak hazırlanan kredi ile ilgili detayları Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ifade etti.

Faizsiz kredi seçeneğinin sunulacağı çiftçiler kredi ile ilgili detaylı bilgiler araştırmaya devam ediyor. Tarımsal faaliyetlerin artırılması için hazırlanan faizsiz kredi seçeneği ile ilgili başvuru ve ne kadar kredi verileceği gibi konular vatandaşlar tarafından da merak ediliyor.

Tarım sektörü artan gider maliyetleri ve özellikle akaryakıt fiyatlarından oldukça etkileniyor. Tarım açısından adeta cennet olan Türkiye’de tarıma destek için dönem dönem bazı konularda çiftçilere çeşitli imkanlar da sunulmaya devam ediliyor.

Tarımsal kredi seçenekleri de farklı özelliklerine göre kendi aralarında ayrılıyor. Çiftçi destek kredi, Tarımsal Kobi Kredisi ve Tarım Borç Transferi Kredisi olarak ayrılan kredilerin her biri kendine has özellikleri bünyesinde barındırıyor.

Çiftçi Kredilerinde Faiz Oranları

Tarımın en önemli kolu olan çiftçiler ekili ve dikili alanları için farklı alanlarda kalem kalem harcamalar yapıyor. Artan döviz kuru ve ekonomik dalgalanma yüzünden çiftçilerin de üretimsel açıdan zora girdiği bu dönemde Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan çiftçilere özel kredi seçenekleri ilgiyle takip ediliyor.

Tarımsal Kobi kredisi olarak sunulan seçenekte devletin ödediği bölüm harici faizin yüzde 4,75 olduğu ifade edildi. Tarım sektöründe işleyen birçok işyerinin bu krediden nemalanmasının önü de açılmıştır.

Çiftçilere Müjde!

Çiftçiler için üretim oldukça önemlidir. Ektiği ürünün hasadını almak için çabalayan çiftçilere özel olarak çiftçi destek kredisi de diğer bir seçenek olarak öne çıkıyor. Çiftçi destek kredisinden yıllık faizin yüzde 9,75 olduğu ve vadesinin de 3 yıl yani 36 ay olacak şekilde geri ödeme planına dahil edilebileceği belirtildi.

Çiftçi destek kredisinde an çok 250 bin TL kredi çekilebileceği de haberlerde yer aldı. Tarım Borç Transferi Kredisi seçeneğinde ise faiz oranının yüzde 9,75 olacağı detaylı bir şekilde yer aldı. Bu kredi seçenekleri dışında da genç ve kadın çiftçilere özel birçok imkânın ve düşük faizli kredilerin hazırlıklarının devam ettiği bilgisi geldi.