Borç Yapılandırmada Sona Doğru

Borç Yapılandırmada Sona Doğru
Kamu alacaklarına yönelik olarak hazırlanan ve uzun zamandır birçok kişi tarafından takip edilen borç yapılandırma sürecinde artık sona doğru yaklaşıldığı ifade edildi.

Başvuru sürecinin bayram bitiminden sonra ki ilk iş günü olması sebebiyle yoğunluğunda yaşanabileceği yetkililer tarafından daha önceden ilan edilmişti. Yapılandırma sürecinde bulunan borçların istenildiği gibi ya peşin tutarı yada taksitlendirilmiş olarak hesaplanmış şeklinin 31 Temmuz tarihine kadar süreceği de duyuruda yer aldı.

İlk taksitin ödenmesi için 31 Temmuz tarihinin son olarak yer aldığı borç yapılandırma ile ilgili süreç birçok kişi tarafından yakından takip ediliyordu. Uzun zamandır beklenen ve bu süreçte kamuya yönelik borcu bulunan birçok vatandaşın da çözüm yolları aradığı biliniyordu. Borç yapılandırma sisteminde birçok kuruma ait borçların yapılandırılma işleminin yapılabileceği de ifade edilmişti.

13 Kuruma Olan Borçlar Yapılandırıldı

31 Temmuz tarihine kadar yapılandırılan borçların ilk taksit tutarlarının ödenmesinin gerektiği detaylı haberde yer almıştı. 13 kurumun içinde bulunduğu ve öğrenim kredileri, vergi borçları, adli ve idari para cezaları, su borçları ve daha birçok farklı kurumu kapsayan yapılandırma süreci şeffaf bir şekilde ilan edilmişti. Bu zamana kadar ki en yüksek vade farkının da ilk defa bu yapılandırma sisteminde işlendiği ifade edilmişti.

48 ay yani 4 yıla kadar yapılandırılabilen borçlarda taksit tutarları da borçluların imkanlarına göre özel olarak düzenlendi. Toplamda 265.4 milyar liralık olan borcun yeniden yapılandırma süreci oldukça olumlu bir şekilde tamamlandı. Bu zamana kadar toplam 20 milyar liranın tahsil edildiği ve yaklaşık olarak da 5 milyon borçlunun da borçlarını yapılandırmak için gerekli noktalara başvuru yaptığı bilgisi aktarıldı.

Uzun Vade Seçeneği İlk Defa

13 kurumun içinde bulunduğu ve yaklaşık olarak 1.3 trilyon lira kadar alacağın yapılandırma sürecine dahil edilmesi durumu son zamanların en büyük borç yapılandırma süreci olarak lanse edildi. 48 aya kadar vade seçenekleri ve ödeme kolaylığı ile birlikte yapılandırılma yapılan borçların borçlular tarafından dikkatle takip edildiği de biliniyordu. 5 milyona yakın kişinin borç yapılandırmasına başvuru yaptığı ve bu şekilde rahat bir nefes alacağı da konuşulan hususlar arasında yer alıyor.