Bankalar Haziran Ayı İçin Promosyon Miktarlarını Açıkladı!

Bankalar Haziran Ayı İçin Promosyon Miktarlarını Açıkladı!
Son açıklanan emekli promosyon tutarları, bankalar arasında rekabeti kızıştırdı.

Emekli ve memur maaşlarındaki zam oranlarının belirlenmesinin ardından bankalar, emeklilere özel promosyonlar sunma yarışına girişti. Hem özel bankalar hem de kamu bankaları, emeklileri müşteri olarak kazanabilmek için çeşitli teklifler sunuyor.

İş Bankası

İş Bankası, T.C. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile yaptığı anlaşma kapsamında, 1 Kasım 2022- 31 Mayıs 2023 tarihleri arasında geçerli olan bir kampanya düzenliyor. Bu kampanyaya göre, SGK emeklileri (Emekli Sandığı, SSK ve BAĞ-KUR) ilk emekli maaşını İş Bankası'ndan alma veya mevcut emekli maaşını İş Bankası'na taşıma durumunda, 7.500 TL'ye kadar promosyon ödemesinden faydalanabiliyor.

Promosyon tutarı, emekli maaşının bir aylık tutarı üzerinden hesaplanıyor ve 3 yıllık süre boyunca peşin olarak ödeniyor.

Garanti BBVA

Garanti BBVA da emekli promosyonlarında cazip teklifler sunan bankalardan biri. 3.500 TL'ye kadar emekli maaşı alanlara 4.500 TL, 3.500 TL ile 7.500 TL arasında maaş alanlara 5.250 TL, 7.500 TL ile 10.000 TL arasında maaş alanlara 6.750 TL ve 10.000 TL üzeri maaş alanlara 7.500 TL nakit promosyon avantajı sağlıyor.

Bu promosyondan yararlanmak için emekli müşterilerin 1-31 Mayıs 2023 tarihleri arasında 3 yıl boyunca maaşlarını Garanti BBVA'dan almaya taahhüt etmeleri gerekiyor.

Yapı Kredi

Yapı Kredi ise SGK emekli aylığını 3 yıl süreyle Yapı Kredi'den alma taahhüdü veren müşterilere 8.500 TL'ye kadar nakit promosyon imkânı sunuyor. Promosyon tutarı, müşterinin aylık net gelirine göre belirleniyor. Örneğin, bir aylık net geliri 3.499 TL'ye kadar olanlara 4.500 TL promosyon ödemesi yapılıyor.

Ayrıca, ek bir koşul olarak, promosyon taahhütnamesi imzalandıktan sonraki 60 gün içinde iki yeni fatura ödeme talimatı veren müşterilere ek nakit ödül veriliyor. Akbank'tan alan emeklilere 7.000 TL'ye kadar promosyon imkânı sunuluyor.

Ayrıca, Axess veya Wings kartı olmayan SGK emeklileri için 12 ay boyunca her ay en az 1.000 TL harcama yapma sözü karşılığında 1.500 TL chip-para ile toplamda 8.500 TL ödül fırsatı da sunuluyor.

Bu promosyonlar, emeklilere finansal anlamda rahatlama sağlamayı hedefliyor. Bankalar, emeklileri müşteri olarak kazanabilmek için çeşitli teklifler sunarak rekabeti artırıyor. Emekliler, maaşlarını belirli bir süre boyunca aynı bankadan almayı taahhüt ettikleri takdirde promosyonlardan yararlanabiliyorlar.