Banka Hesabı Olanlara Müjde! IBAN Numarasına 10 Bin TL Tanımlanıyor!

Banka Hesabı Olanlara Müjde! IBAN Numarasına 10 Bin TL Tanımlanıyor!
Banka hesabı olanlara yeniden hazır kredi limitleri tanımlanıyor.

İnternet bankacılığı kullanan kişilere yönelik yapılan güncelleme ile aralarında kamu bankaları ve özel bankaların yer aldığı çok sayıda banka, hazır kredi limitlerini güncelliyor.

Bazı kişilerin limitleri ise 5 bin TL'ye düşürülmesine rağmen tekrar 10 bin TL'ye çıkarılıyor. Söz konusu limitlerin yeniden güncellenmesiyle bayram önü nakit paraya ihtiyacı olan kişilere limitlerini kontrol etmeleri uyarılıyor.

Hazır Kredi Limiti Nedir, Nasıl Çekiliyor?

Bankalar gelişen teknolojiyi kendi sistemlerine hızlı bir şekilde entegre ederek hizmet kalitesini arttırmaya devam ediyor. Bu bağlamda öne çıkan hizmetlerden biri de internet şubesi ve bankacılığı hizmeti oluyor.

Banka şubelerinin iş yükünü düşürerek hizmet kalitesini arttırmak, vatandaşı şubelerden uzaklaştırarak ve başvuru işlemlerini kolaylaştırarak daha fazla kişiye ulaşmaya çalışan bankalar, cep telefonu uygulamaları üzerinden sundukları hizmeti her geçen gün arttırıyor. Bu hizmetlerden biri de hazır kredi limitleri olarak öne çıkıyor.

Bankaların mobil şubelerine özel olarak tanımladığı hazır kredi limitleri, kişinin IBAN numarasına tanımlanan ve her an kullanıma açık olan kredi limitidir. Bu limit kişinin hesabına tanımlanıyor ve ihtiyaç halinde kullanması için hazırda tutuluyor.

Belirlenen limit dahilinde kişi talep ettiğinde internet şubesi üzerinden 7 gün 24 saat dilediği anda bu limiti hesabına aktarıp kullanmaya başlayabiliyor. Kredi başvuru prosedürünü sonlandırıyor ve kredi onayı ile uğraşma zorunluluğunu ortadan kaldırıyor.

Hazır Kredi Limiti Yatıyor! Bankaların Güncel İhtiyaç Kredisi Faiz Oranı Yüzde Kaç, En Ucuz Kredi Hangi Bankada?

Bankalar haziran ayı itibariyle hazır kredi limitlerini yeniden kullanıma açarken en uygun oranı sunan banka Ziraat Bankası oluyor. Yüzde 1,79 faiz oranıyla 36 ay vadeli 10 bin TL kredi kullanan bireylerin aylık ödeme tutarı 407 TL olarak hesaplanıyor. Halkbank yüzde 1,89 faiz oranıyla 416 TL taksitle 10 bin TL kredi veriyor.

Yapı Kredi Bankası'nda aylık ihtiyaç kredisi taksit tutarı yüksek faiz oranı nedeniyle 556 TL'ye çıkıyor. Garanti BBVA Bankası'nda ise ödenecek aylık taksit tutarı 524 TL oluyor.