Bakanlık kadınlara ömür boyu maaş bağlıyor! Bu şartlara göre ayda 5.630 TL ödeme yapacak

Bakanlık kadınlara ömür boyu maaş bağlıyor! Bu şartlara göre ayda 5.630 TL ödeme yapacak
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ömür boyu destek ödemesi.... İşte detaylar...

BAKANLIKTAN KADINLARA DESTEK! HEM DE ÖMÜR BOYU YARARLANILIYOR!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından destek ödemesi veriliyor. Kabine toplantısı sonrasında yapılan açıklamalara göre kadınlara özel destek paketi açıklanıyor. Buna göre kadın vatandaşlar 5 bin 630 lira ödeme alacak. Peki bu ödemeden kimler yararlanabiliyor. İşte detayları….

DESTEK

Bakanlık tarafından yapılan bu açıklamaya göre bu destekten ev hanımları yararlanabiliyor. Ancak bu ödeme eşi vefat eden ya da babasını kaybeden kadınlara özellik….

Kanunda yapılan düzenlemelere göre maaşın yüzde 75'i eşe veriliyor, eşin çalışması halinde bu durum yüzde 50'e indiriliyor. Vefat eden eşten 2'den fazla yetim çocuk bulunuyorsa, eş için yüzde 50, yetim çocuklar için ise yüzde 25 oranında maaş bağlanıyor.

ÖMÜR BOYU DESTEK VERİLECEK

Yetim kalan çocuklar için ödenen destek gibi ev hanımlarına da destek ödemesi yapılıyor. Çocuklar için bu ödeme belli bir yaşa kadar yapılabiliyor. Erkek çocuklar 18 yaşına kadar eğer öğrenci olurlarsa da 20 yaşına kadar yararlanabiliyor. Üniversite okuyanlarda ise bu yaş 25 yaşına kadar çıkıyor. Kız çocukları için ise bu kriter farklı. Kız çocukları