Bakan açıkladı... Asgari ücrete ek destek yolda

Bakan açıkladı... Asgari ücrete ek destek yolda
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, yeni zamları göstererek açıklamalar yaptı. Asgari ücret zammı, çalışanların yüzlerini güldürecek...

Cumhuriyetin 100. yılında yeni adımlar atmaya devam ederken, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan tarafından asgari ücretle çalışan milyonlarca kişiye müjdeli haber geldi.

CUMHURİYETİN 2. YY'INDA GÜÇLÜ BİR TÜRKİYE DAHA BAŞLANGIÇ

Üçlü Dayanışma Kurulu, Vedat Işıkhan'ın başkanlığında bir araya geldi. Kurul ardından yapılan açıklamaya göre, Cumhuriyetin 100. yılına girildiğini ve ikinci yüzyılına daha güçlü bir başlangıç yapmak istediklerini paylaştı.

1.7 MİLYON ASGARİ ÜCRETLİ BU DESTEKTEN YARARLANDI

Bakan Işıkhan, asgari ücret zammına dair detayları paylaştı. Oybirliği sayesinde hem işçi hem de işveren temsilcilerinin desteğiyle asgari ücret zamlarının açıklandığını hatırlattı. Zamlar belirlenirken özveri ve sağduyuya dikkat edildiğinin altını çizerek, ülkemizin bulunduğu koşullara göre, istenilen bir rakama getirdikleri ve kararda anlaştıklarını söyledi.

İşsizlik Sigortası Fonu'nda yapılan asgari ücret desteğiyle geçtiğimizi dönem 500 TL verildi. Türkiye'de yer alan 2 milyon işverenden 1.7 milyonu bu destekten faydalandı.

PEKİ REFAH PAYI YOK MU?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, ekonominin daha iyiye gittiğini işaret ederek, refah payından bahsetti. Bütçe disiplini hakkında sağlıklı bir yönetim oluşturulduğunu ve başarıya ulaşmayı hedeflediklerini belirterek, "İnşallah artan refahı çalışanlarımızla paylaşacağız. Büyümenin ve kalkınmanın en önemli sonuçlarından bir tanesi de budur. Refahı ve milli gelirimizi ne kadar yükseltebilirsek, refahtan pay alanların, çalışanlarımızın, emekçilerimizin sayısı da o ölçüde artacaktır" ifadelerini kullandı. Bu açıklama ise asgari ücrette refah payı düşüncesini oluşturdu.