Asgari Ücretliler İçin 14.000 TL’lik Bayram İkramiyesi Onaylandı!

Asgari Ücretliler İçin 14.000 TL’lik Bayram İkramiyesi Onaylandı!
Asgari ücrete zam yapılacak mı? konusu vatandaşlar tarafından merak ediliyorken asgari ücretliye Kurban Bayramı için ikramiye müjdesi geldi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nden olumlu sonuç alarak geçen ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayladığı yeni alınan bir kararla beraber asgari ücretli çalışan vatandaşlara önemli bir fırsat sunuldu. Kurban Bayramı öncesinde asgari ücret kazanan bütün vatandaşlara 14.000 TL bayram ikramiyesi sunulacak.

Söz konusu bu kampanya, işçiler arasında büyük bir sevinç uyandırdı. Verilecek olan bu ikramiyenin emekli vatandaşlara verilen ikramiyeden daha fazla olduğu görülüyor. Asgari ücretli çalışanların ekonomik yükünü hafifletmeyi amaçlıyor.

Yasa Türkiye Büyük Millet Meclisi’nden Geçti!

Asgari ücret, bir ülkedeki en düşük yasal ücreti temsil ederken, Türkiye Büyük Millet Meclisi gerçekleştirmiş olduğu oturumda asgari ücretli vatandaşlar için ikramiye düzenlemesini onayladı. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nden geçen asgari ücretlilere bayram ikramiyesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylandı ve vatandaşlara müjdelendi.

Yeni getirilen düzenleme, bütün asgari ücret kazanan vatandaşları kapsıyor ve bunun sonucunda farklı alanlarda hizmet veren ve asgari ücretle çalışan herkes söz konusu ikramiyeden faydalanabiliyor. Alınan bu karar, asgari ücretliler için yapılan desteklerin artması yolunda da önemli bir adım oluyor.

İkramiyeler Ne Zaman Alınabilir?

Asgari ücretli çalışanlar için sunulacak olan bu ikramiye, Kurban Bayramı öncesinde vatandaşların hesaplarına yatacak . İkramiye ödemeleri 12 Temmuz 2023- 22 Temmuz 2023 tarihleri arasında gerçekleşecek. Verilecek olan bu ikramiye ile beraber bütün asgari ücretli çalışan vatandaşlar, bayram ikramiyelerine sahip olarak Kurban Bayramı’nın keyfini çıkarabilecek.

Verilecek olan ikramiyelerle ilgili bir diğer sevindirici haber de belediye çalışanları için geldi. Belediyeler ile yapılan toplu iş anlaşmalarında, asgari ücretle çalışan vatandaşların en düşük maaşı 15.000 TL seviyesine çıkarıldı.

Bu önemli maaş artışı ile birlikte işçilerin günlük alacağı ücret 515 seviyesine yükselmiş oldu. Söz konusu ikramiye, ülkemizdeki bütün asgari ücret çalışanları için geçerlidir ve asgari ücretin altında kazanan işçiler de bu avantajdan faydalanabilir.