Asgari Ücrete Seçimden Önce Zam Geliyor!

Asgari Ücrete Seçimden Önce Zam Geliyor!
Asgari Ücrete Seçimden Önce Zam Geliyor! Asgari ücrete ikinci tur oylamadan önce zam gelecek! İşte masadaki zamlı asgari ücret rakamları...

Cumhurbaşkanı seçimleri ikinci tura kaldı. İkinci tur için vatandaş 28 Mayıs'ta tekrar sandık başına gidecek. Hükümetin Temmuz ayında yapılacağı açıklanan asgari ücrete ek zammın ikinci tur öncesi yapılabileceği belirtiliyor. Asgari ücret zammı için masadaki seçenekler neler? İşte ayrıntılar..

Cumhurbaşkanı seçiminde 28 Mayıs'ta yapılacak olan 2. tur beklenirken; kulislerde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın temmuz ayını işaret ettiği asgari ücret artışının seviyesinin erkene çekilebileceği konuşuluyor. Peki asgari ücret zammı için masadaki rakamlar neler? İşte ayrıntıları...

Ücretli çalışanların yarıya yakının asgari ücretli olması veya bordrolarının asgari ücretten gösterilmesi, yeni asgari ücretten beklentileri artırıyor. 

Yılbaşında aldığı ücret enflasyon karşısında yüzde 15.21 oranında gerileyen ücretli çalışanlar bir yandan asgari ücrette artış beklerken, asgari ücretin üzerinde gelir elde edenler ise ocak ayında olduğu gibi paralel bir ücret artışı bekliyor.

Ekonomim'de yer alan habere göre; seçimin ikinci tura kalmasıyla birlikte belirsizlikten şikayetçi olan iş dünyası şimdi de asgari ücretin 28 Mayıs’tan önce belirlenip belirlenmemesini gündemine aldı. 

Erdoğan, seçim sürecinden önce asgari ücretin temmuz ayında yeniden ele alınacağını belirtse de kulislerde geçerlilik tarihi temmuz ayı olsa bile seviyesinin seçim öncesi ilan edilebileceği konuşuluyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, seçimden önce katıldığı bir TV programında asgari ücretin 500 dolara karşılık gelen bir seviyede belirleneceğini söylemişti.

Çalışma Bakanı Asgari ücretin 500 dolar seviyesine çekileceğini açıklamasıyla 8 bin 500 TL olan yeni asgari ücretin 10 bin Tl olması beklentisi artarken, işçi temsilcileri ise asgari ücretin çok daha yukarıya çekilmesini talep ediyor. 

Asgari ücretli çalışanların enflasyondaki artış ve artışın seçimlerden sonra da sürmesi beklentisi nedeniyle eh az 11 bin TL asgari ücret talep ediyor. 

Asgari ücrete zam açıklaması! Çalışma Bakanı Vedat Bilgin'den yeni açıklama geldi

ASGARİ ücretlinin gözü kulağı hükümetten gelecek ek zam haberinde. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Mayıs ayını işaret eden açıklaması ve 14 Mayıs seçimi beklentileri artırdı. Özellikle en düşük emekli aylığının 7 bin 500 liraya çıkarılması sonrası asgari ücrete ek zam beklentisi tavan yaptı. Ancak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in daha önceki açıklamaları tekrar gündeme geldi. Çalışma Bakanlığı o sözlerle ilgili açıklama yaptı.

Milyonlarca asgari ücretli çalışan, 14 Mayıs seçimleri öncesi enflasyon karşısında eriyip giden asgari ücrete ek zam bekliyor. Ekonomi kulislerinde asgari ücrete en düşük emekli aylığına gelen zam karar zam yapılacağı iddiası konuşulurken, Çalışma Bakanı Vedat Bilgin'in daha önce yaptığı açıklamalar tekrar gündem geldi. İşte asgari ücrete zam senaryoları ve Çalışma BakanlığıNnın açıklaması...

Türkiye 14 Mayıs 2023 günü cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimi için sandık başına gidecek. Seçim öncesi iktidar, para musluklarını açtı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "En düşük emekli aylığı 7 bin 500 lira olacak" dedi. Çalışma Bakanı Vedat Bilgin, "Gazilere ödenen aylıkları asgari ücret düzeyine çıkarıyoruz" dedi. Ankara kulislerinde asgari ücrete ek zam yapılacağı iddiası konuşulmaya başlandı. 

Asgari ücrete ne kadar zam gelecek?

Kulislerde konuşulan senaryolara göre en güçlü beklenti asgari ücretin seçim öncesinde 10 bin TL'ye çıkması yönünde. Ancak, asgari ücrete en düşük emekli maaşına yapılan zam oranı kadar artış yapılabileceği de konuşuluyor. Bu durumda da asgari ücretin 11 bin 500 TL olması gerekiyor.

Erdoğan, Ocak'ta Mayıs'ı işaret etmişti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, aralık ayında son asgari ücreti açıklarken Mayısı işaret ederek, "Beklenmedik bir durumla karşılaşırsak asgari ücrette yeni bir düzenleme daha yapabiliriz" demişti.

Kaynak : İNTERNETHABER