Ankara'da ekmeğe peş peşe ikinci zam! O tarihten sonra bu fiyata alacaksınız

Ankara'da ekmeğe peş peşe ikinci zam! O tarihten sonra bu fiyata alacaksınız
Vatandaş her yeni güne gözünü zam haberiyle açmaya devam ediyor. Ankara'da ekmek fiyatları artıyor! Tüm detaylar haberimizde.

Türkiye'nin dört bir yanından ekmeğe yapılan zam haberleri gelmeye devam ediyor. Bu kez haber Ankara'dan geldi! Zamlar bu tarihten sonra uygulanacak! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

EKMEK FİYATLARI ANKARA'DA ARTIYOR

Yapılan zamlar sonrasında bütün şehirlerde ekmek fiyatları da artmaya başladı. Fırıncılar maliyetlerinin artması sebebiyle ekmek fiyatlarını artırmaya başlamışken Türkiye Ekmek Üreticileri Federasyonu Genel Başkanı Murat Kavuncu torba yasayla birlikte ekmek fiyatlarının 12 TL olması gerektiğini savundu. 

ekmek fiyatları 12 tl oluyor

Kavuncu yaptığı açıklamada şu sözlere yer verdi; 'Son bir buçuk sene içinde mazot, elektrik, taşıt, doğal gaz, inşaat, asgari ücret, vergi zamları ve maliyetler sebebiyle ülke genelinde 250 gram ekmek 7 TL ile 10 TL arasında olacaktı ancak son çıkarılan torba yasa sonrasında yapılan vergi artışları sebebiyle ekmek maliyetlerinin 10 TL üstüne çıkması bekleniyor. Meclisten geçen torba yasa sonrasında ekmek fiyatlarının 12 TL olması kaçınılmaz oldu. Ekmek fiyatları ülkemize ve sektörümüze hayırlı olsun.'