Ankara'da dolmuşa binenler yandı! Zamlar dolmuşları vurdu: İşte Ankara'da yeni dolmuş ücretleri!

Ankara'da dolmuşa binenler yandı! Zamlar dolmuşları vurdu: İşte Ankara'da yeni dolmuş ücretleri!
Ankara'da toplu taşıma ücretlerine peş peşe zam geldi. Otobüs fiyatlarından sonra minibüslerde de artış var. Yürürlükteki fiyatların 24 Temmuz'dan itibaren geçerli olacağı belirtildi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne (ABB) bağlı olarak faaliyet gösteren EGO, sosyal medya hesabı üzerinden Ankara'da toplu taşımayı artırdığını duyurdu. Otobüs ve metro hatlarının yükselişinin ardından minibüslerde de artış yaşandı.

ANKARA’DA GÜNCEL DOLMUŞ FİYATLARI

24 Temmuz 2023 tarihinden itibaren Ankara'da minibüslerin fiyatı 10 liradan 17 liraya yükseldi. Uzun mesafe ücreti ise yeni zamla birlikte 20 lira oldu.

Ankara'da toplu taşıma fiyatları arttı. EGO açıklamasına göre toplu taşıma yüzde 34 arttı.

Ankara'da yeni dolmuş ücretleri

TAM ÜCRET 15 TL, ÖĞRENCİ ÜCRETİ 7.5 TL

EGO'dan yapılan açıklamada, "24 Temmuz 2023 Pazartesi gününden itibaren geçerli olmak üzere UKOME toplantısında alınan yeni bir karara göre - üzülerek bildiririz - tam bilet 15 TL olmakla birlikte öğrenci bileti 7,5 TL ve aylık sınırsız öğrenci aboneliği 220 TL'dir."

24 TEMMUZ GÜNÜ ZAMLI FİYATLAR GEÇERLİ

"Asgari ücretler 2023 Ocak-Temmuz döneminde yüzde 34 arttı. KDV oranı yüzde 2, ÖTV oranı yüzde 224, motorinin litre fiyatı yüzde 40, bakım onarım giderleri (yedek parça, değişim vb.) yüzde 40 arttı."