Altın fiyatlarında küçük kıyamet senaryosu! 1 gram altını olan bile o tarihi beklesin

Altın fiyatlarında küçük kıyamet senaryosu! 1 gram altını olan bile o tarihi beklesin
Yatırımcılar internet üzerinden merakla altın piyasasında yaşanan hareketliliği araştırıyor. Peki altın fiyatları yükselişi devam edecek mi? Tüm detaylar haberimizde.

Altın piyasasında yaşanan hareketlilik hızla devam ederken yatırımcılar uzmanların açıklamalarını merakla araştırıyor. Peki fiyatların yükselişi devam edecek mi? Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

ALTIN FİYATLARINDAKİ YÜKSELİŞ

Altın piyasası dolar kuruna ve diğer etkenlere bağlı olarak rekor kırmaya başladı. Kapalıçarşı'da 24 ayar külçe altının gram altını yüzde 3.34 değer kazandırdı ve 1.700 TL'ye, Cumhuriyet altını yüzde 2.30 değer kazanarak 11 bin 275 TL'ye yükseldi. Geçtiğimiz hafta sonu çeyrek altın 2 bin 698 TL iken 2 bin 795 TL'ye yükseldi. ABD doları ise yüzde 2.99 değer kazanarak 26.9360 TL'ye yükseldi. Euro da yüzde 1.88 kazanç getirdi ve 29.9400 TL'ye yükselmiş oldu. Küresel anlamda ise FED kararını beklemeye devam ediyor. 

islam memiş kıyamet rekorların geldiğini söyledi

FED kararları önümüzdeki hafta faiz kararlarını açıklayacak ve kararlarla birlikte varlık fiyatları etkilenecek. Para piyasalarında yaşanan fiyatlandırmalar 26 Temmuz tarihinde politika faizini 25 baz puan artırması bekleniyor. Analistler ise kararların piyasayı etkileyeceğini söylerken ONS altın fiyatları yüzde 0.3 artış gösterdi ve geçtiğimiz haftayı 1.962 TL seviyesinde kapattı. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş FED kararlarının artış yönünde olacağını tahmin ediyor. İslam Memiş, altın ve dolar paritesindeki artış gram ve çeyrek atlını yukarıya doğru taşıyacağını ve dolar kurunun sene sonuna kadar yükselişinin devam edeceğini söyledi. Memiş, altın piyasasında kıyamet rekorların kırılacağını belirtti. Ancak hafta içinde yaşanabilecek ani düşüşlerde panik olarak satış yapılmaması gerektiği söyleniyor.