Akbank Emeklilerini Sevindirdi

Akbank Emeklilerini Sevindirdi
Bankalar emekliler için promosyon ödemelerinde artışa gitmeye devam ediyor. Birçok emekli vatandaş emekli aylığını aldığı bankasının ne kadar promosyon ücreti ödeyeceğini araştırmaya devam ediyor.

Özel bankalar arasında yer alan Akbank’tan yapılan açıklamada ise bankanın Haziran 2023 ayı için hazırlamış olduğu yeni emekli promosyonları ile ilgili detaylı açıklama kendi internet sitelerinde yer aldı. En son promosyon ücretlerini yeni ekonomik koşullara göre hazırladığını duyuran Akbank’ın detaylı açıklaması emekli müşterileri tarafından detaylı bir şekilde inceleniyor.

Bankalar arasında emekli vatandaşlara ödenen promosyon ücretleri artık rekabet ortamına girmeye başladı. Geçtiğimiz seneden beri sürekli olarak revize edilen promosyon ücretleri sayesinde bankalar yeni müşterileri kendi bünyelerine katmaya devam ediyor. Akbank’ın yapmış olduğu detaylı açıklamada ise emekliler için ödenecek olan promosyon ücretlerinde artışa gidildiği ve Kurban Bayramı öncesinde de emekli vatandaşların hesaplarına yatırılacağı ifade edilmişti.

Promosyon Ücretleri Belli Oldu

Akbank Haziran ayı itibariyle geçerli olan yeni güncel emekli promosyon ücretlerini müşterilerine duyurdu. Kendi bünyesine yeni müşteri hedefinde olduğu da bilinen bankanın bundan dolayı promosyon ücretlerinde ki artışı ciddi oranda yaptığı ifade edildi. SSK, Bağ-kur ve Emekli Sandığı gibi SGK’ya bağlı kurumlardan emekli aylığı alan emekliler için Akbank 3 yıllık maaş alma onayına karşılık bir sefere mahsus promosyon ödemesi yapacağını da ekledi. Maaş miktarı ve emeklinin ne zaman Akbanklı olduğu gibi detaylara göre değişen emekli promosyonlarında net ücretler açıklandı.

En Yüksek Promosyon Ücreti Açıklandı

7.000 TL’ye kadar olan emekli promosyon ücretlerinde emeklilerin maaş oranları alınması gereken tutara otomatik olarak etki yapıyor. 3.499 TL’ye kadar emekli aylığı alan vatandaşlara 4.200 TL emekli promosyonu verileceği ifade edildi. Emekli aylığı 3.500 TL ile 7.499 TL arasında değişen emekliler içinde 4.850 TL tutarında promosyonun hesaplarına yatacağı banka tarafından ifade edildi.

Emekli aylığı 7.500 TL ile 9.999 TL arasında bulunan emekliler için de ödenmesi planlanan promosyon ücretinin 6.250 TL olduğu belirtildi. Son olarak emekli aylığı 10.000 TL ve üzerinde bulunan emekliler içinde 7.000 TL tutarında emekli promosyonunun hesaplara yatırılacağı eklendi.