Akaryakıta 10 TL Zam! Bu Zam Ortalığı Karıştıracak

Akaryakıta 10 TL Zam! Bu Zam Ortalığı Karıştıracak
İstanbul Ankara ve İzmir’de bulunan vatandaşlar için akaryakıt fiyatının değişmesi haberi şimdilerde gündeme geliyor.

Benzin ve dizel yakıtlarda olmak üzere akaryakıtlara 10 TL birden zam gelmesi vatandaşların kafasını karıştırdı. Şu anlık Büyük şehirlerde devam eden bu zamla beraber Türkiye genelinde zam yapılıp yapılmaması merak konusu oldu. Ankara İstanbul ve İzmir’de yaşayan vatandaşların ilgisini çeken bu konudan 10 TL birden zam yapılarak gündeme gelen konuyla aracı olan kişilerde endişe söz konusu oldu.

Doların Türk lirasına karşı değer kazanması ile birlikte döviz kurundaki hareketlilik akaryakıt zamlarını da ne yazık ki etkiliyor. Bu yüzden de yapılan akaryakıt zamları ile 10 TL birden yükselişe geçilen benzin, dizel ve genel akaryakıt fiyatları gündemde.

Ekonomistlerin yaptıkları analizler neticesinde akaryakıt zamlarının 10 TL’nin üzerine geçeceği ve 30 TL’yi bulabileceği de iddia edildi. Temmuz ayı ortalarına ve başlarına kadar 30 TL’yi bulabilecek olan bu akaryakıt zamları daha da artacak gibi görünüyor. Analizlerini yaptıkları Bu yorumların neticesinde pek çok kişide merak oluştu.

Akaryakıt Zammına Neden Olan Etkenler

Akaryakıt zammına neden olan etkenlerde özellikle dolar kurunun yükselmesi söz konusu oluyor. Doların sürekli olarak yükselmesi ve enflasyon dalgalanmaları neticesinde Bu durum akaryakıta da yansıyor. Yansımalardan dolayı oluşan yükselme neticesinde bu durum akaryakıt fiyatlarına da yansıdığı için oluşan yükselme ile özellikle araç sahibi kişilerin ilgisini çeken ve merak uyandıran bir durum ortaya çıkıyor.

Büyük şehirler dışında Türkiye’deki pek çok ile yansıması beklenen akaryakıt zamları ile temmuz ayı ortalarına kadar bu zammın 30 TL’yi bulması bekleniyor. Netice itibarı ile 30 TL’yi bulacak olan zamlarla temmuz ayında daha yüksek dizel ve benzin fiyatları ortaya çıkabilir.

Ekonomistlerin de düşüncesi bu yönde ilerlerken bir yandan enflasyon kuru dalgalanması nasıl olacağı da henüz net bilinmiyor. Yaz aylarında genelde daha çok yükselme gösterdiği için petrole ve benzine de yansıması beklenirken zam daha da artabilir. Küresel ekonomik dalgalanmalar ülkemizde de benzinde fazlasıyla etkili oluyor.