Akaryakıt zamlarına meydan okuyan belediye! Toplu taşıma 1 TL'ye düştü: Vatandaşlar sevinçten havaya uçtu

Akaryakıt zamlarına meydan okuyan belediye! Toplu taşıma 1 TL'ye düştü: Vatandaşlar sevinçten havaya uçtu
Tüm belediyelerin aksine Mersin Belediye'sinde ulaşıma indirim geldi! Ulaşım 1 TL'ye indi! İşte detaylar...

Mersin'de toplu taşıma ücretleri, diğer illerde yaşanan zamların aksine öğrencilere yönelik destekleyici bir adım atılarak 1 TL olarak belirlendi. Akaryakıta gelen zamların ardından artan toplu taşıma ücretlerine karşı Mersin Belediyesi, öğrencilerin eğitim hayatlarını kolaylaştırmak amacıyla bu adımı atarken takdir topladı.

Yaşanan ekonomik zorluklar nedeniyle diğer şehirlerde toplu taşıma ücretlerine zam yapıldığı bir dönemde, Mersin Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı Toplu Taşıma Şube Müdürü Bayram Demir, öğrencilerin eğitim ve öğretim hayatlarını desteklemek için önemli bir karar aldıklarını açıkladı.

mersinde ulaşıma indirm

Demir, Mersin'in hem sosyal donatılarıyla hem de ekonomik açıdan tam bir öğrenci kenti olduğunu belirterek, öğrencilerin eğitim yolculuklarını kolaylaştırmak için şehir içinde veya kırsal bölgelerde 25 kilometre mesafe boyunca sadece 1 TL ücretle seyahat edebileceklerini ifade etti. Bu avantajlı fiyatlandırmanın "abonman sistemi" adı altında sunulduğunu belirten Demir, bu hizmetten yararlanmak isteyen öğrencilerin abonman kart alarak kullanabileceklerini söyledi.

Mersin Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı tarafından paylaşılan verilere göre, 2023 yılı Ocak - Mayıs döneminde 160 binden fazla öğrencinin abonman kart sahibi olduğu ve bu öğrencilerin toplamda 2,5 milyondan fazla seyahat gerçekleştirdiği belirtildi. Öğrencilerin belediye otobüslerinden 5 milyon seferin üzerinde faydalandığı bilgisi de göze çarptı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, öğrencilere sağlanan bu özel toplu taşıma imkanıyla eğitim ve öğretim hayatlarına destek olmaya devam edeceğini vurgularken, diğer illerdeki zamların aksine bu adımın zamlara rağmen öğrencilerin yanında olmanın önemini gösterdiğini ifade etti.