Akaryakıt zamları toplu ulaşımı vurdu! O ilde ulaşıma yüzde 35'lik dev zam açıklandı: İşte yeni tam ve indirimli bilet fiyatları

Akaryakıt zamları toplu ulaşımı vurdu! O ilde ulaşıma yüzde 35'lik dev zam açıklandı: İşte yeni tam ve indirimli bilet fiyatları
Yüksek akaryakıt fiyatları toplu ulaşımı etkilemeye başlarken AKP'li Kayseri Belediyesi, normal bilet fiyatını 11,50 TL'ye, indirimli bilet fiyatını ise 6,25 TL'ye çıkardı.

Yükselen akaryakıt fiyatlarının ardından Kayseri de artan toplu taşıma ücretlerinden yararlandı. AKP'li Kayseri Büyükşehir Belediyesi, kentte toplu ulaşım için zam geldiğini duyurdu. UKOME'nin toplantı sonrasında yayınladığı açıklamasında ise artan maliyetlere işaret edildi.

KAYSERİ'DE TOPLU ULAŞIMA YÜZDE 35 ZAM

Kayseri ulaşıma yüzde 35'lik dev zam

UKOME'nin açıklamasında, toplu taşımanın ana maliyet kalemleri olan akaryakıt, işçilik maliyetleri, bakım ve yedek parça fiyatlarının artması nedeniyle toplu taşımanın sürdürülebilirliğini sağlamak için ücret güncellemelerine ihtiyaç duyulduğu vurgulandı.

%35 zam sonrası normal bilet 11,50 TL olurken, indirimli bilet 6,25 TL şeklinde güncellendi. Bu yönetmelik ayrıca, aylık abonelik kartlarından 150 biniş tam abonelik kartını 490 TL olarak sabitledi. Abonelik 150 yolculuk için indirimli ise 175 TL olacaktır.