Aile Destek Programı İhtiyaç Sahiplerinin Yüzünü Güldürecek

Aile Destek Programı İhtiyaç Sahiplerinin Yüzünü Güldürecek
Aile ve Sosyal hizmetler bakanlığının yapmış olduğu aile destek programı ile ihtiyaç sahibi ailelere nakit destek sağlanmaktadır.

Geçtiğimiz yıl mayıs ayında başlayan bu destek ile hane başı 850 Türk lirası ile 1250 Türk lirası arasında bir ödeme yapılıyor. Bu ödemeler yapılırken Aylin’in gelir durumuna göre ödeme miktarı belirleniyor. Geçtiğimiz yıl mayıs ayında başlayan bu program 2023 ayı itibari ile sona erdi. Fakat uzatılacağına dair bir gündem de gelişmeler bulunuyor.

Aile destek ödemelerim hizmetler bakanlığı tarafından dar gelirli aileler için yapılan bir yardım paketidir. Bu paket dahilinde ihtiyaç sahiplerine 850 TL ile 1250 TL arasında her ay bir ödeme yapılıyor. Günümüz ekonomik koşullarında bu para ile insanlar evlerini bazı eksiklerini gidermeye çalışıyor. Gün geçtikçe her şeye zam üzerine zam yapılıyor. Bu durumda da gelirli aileler geçim sıkıntısı yaşıyor.

Devlet de burada onlara destek olabilmek adına her ay düzenli olarak bu yardım paralarını hesaplarına yatırıyor. E-Devlet üzerinden bu ödemeler sorgulanabiliyor. Aile ve Sosyal hizmetler bakanlığı tarafından yapılan bu ödemeler şehirlere göre farklı günlerde yatırılabiliyor. Fakat en geç ayın 15’inde herkes ödemesini almış oluyor.

Aile destek ödemeleri haziran ayı itibari ile sona eriyor. Fakat yapılan çalışmalar ile temmuz ayından itibaren tekrar aylık ödemenin devam etmesi ve programın uzatılması için çalışmalar sürüyor. Programın uzatılması için bu destekten faydalanan binlerce kişi taleplerde bulunuyor. Şu an için resmi bir açıklama yapılması da en kısa zamanda resmî kurumlar tarafından bu konu ile ilgili açıklamalar yapılacaktır.

Aile Destek Ödemesi Ne Kadar ?

Aile destek ödemesi ödemeleri hanedeki kişi sayısına göre ve kişi başına düşen geliri göre farklılık gösteriyor. Aile destek paketinde kişi başı düşen gelir 450 Türk lirası altında ise bu aileye aylık 1250 TL destek sağlanıyor. Kişi başı düşen gelir 450 Türk lirası ile 911,15 Türk lirası arasında yer alıyorsam bu ailelere de aylık 1100 TL destek ödemesi yapılıyor.

Ailede bulunan kişi başına düşen gelir 911,15 Türk lirası ile 1372,30 Türk lirası arasında ise bu kişilere de 950 TL yardım yapılıyor. Hane de kişi başına düşen gelir 1372,30 Türk lirası ile 1833,45 Türk lirasından az ise de bu kişilere 850 TL destek veriliyor. Bu kişilere ayrıca çocuk destek bileşeni adı altında bir ek ödeme de yapılıyor.

Hane de bulunan çocuk sayısına göre de bu çocuk destek ödemeleri yapılıyor. Buna göre bir ve iki çocuklu haneler için 350 Türk lirası destek sağlanıyor üç çocuklu haneler için ise 450 Türk Lirası destek sağlanıyor. Dört Çocuklu haneler içinde 550 Türk lirası destek sağlanırken beş ve üzerinde çocuk sahibi olan hanelere 650 Türk lirası destek sağlanıyor.

Aile Destek Ödemesi İle Beraber Elektrik Desteği de Veriliyor

Aile destek ödemesine hak kazanan kişilere aynı zamanda elektrik tüketim desteği de veriliyor. Elektrik tüketim desteği ile hane başı 110 Türk lirası ile 220 Türk lirası arasında ödeme yapılıyor. Bu ödemeler yapılırken de yine kişi sayısına göre belirlemeler yapılıyor. hanedeki kişi sayısına göre elektrik kullanım durumu hesaplanıyor ve buna göre destek sağlanıyor. Elektrik desteğinden faydalanan kişiler kimlikleri ile faturaları alıp PTT şubelerinden ödemelerini yapabiliyor. Ayrıca e-Devlet üzerinden de ödeme sağlanıyor.