Aile Destek Paketi Ne Zaman Bitiyor?

Aile Destek Paketi Ne Zaman Bitiyor?
Aile destek ödemeleri, aile ve Sosyal Politikalar bakanlığı tarafından ihtiyaç sahibi ailelere yapılan bir yardımdır.

Bu paket 12 ay boyunca hanedeki kişi başına düşen gelir miktarına göre 850-1250 TL arasında farklılık göstermektedir. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının yapmış olduğu bu yardım paketi insanlar tarafından oldukça sevinçle karşılanmıştır.

Dar gelirli aileler için bu destek oldukça iyi gelmiştir. Geçen yıl mart ayı gibi başvurular başladı. Bu destek paketinin haziran ayında ödemeleri yapılmaya başlanmıştı. Bu senede yine haziran ödemeleri yapıldıktan sonra destek paketi sona erecektir. Haziran Ayı’nın ödemeleri ise temmuz ayı itibari ile yapılarak destek paketinin sona ereceği söyleniyor. Fakat bu destekten yararlanan birçok aile, paketin uzatılması ile ilgili taleplerde bulunuyor.

Aile Destek Ödemeleri Ne Zaman Yatıyor?

Aile destek ödemesinde son aya girilmiştir. Bu ayda ödemeler yapıldıktan sonra herhangi bir uzatılma pakette yenileme meydana gelmezse bu ayki ödemelerden sonra paket sona erecektir. Birçok ihtiyaç sahibi paketin devam etmesini istese de yetkili kurumlardan hala resmi bir açıklama yapılmamıştır.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının bu kapsamda yaptığı yardım bu ay toplamda 4,5 milyar TL’ye ulaşmıştır.

Sosyal refah ve paylaşımı önde tutan bir bakış açısıyla sosyal yardım desteklerinin uzatılması büyük bir katkı sağlayacaktır. Genel toplamda ise programın başlangıcından günümüze bu destek paketinde 35 milyar Türk Lirasından fazla bir destek sağlanmıştır. Bu ay da yine ödemeler yazılarak ihtiyaç sahibi ailelere destek olunacaktır.

Aile Destek Ödemeleri Ne Kadar?

Aile Destek Programı ödemelerinde, gelir miktarına göre yardım miktarlarında değişiklikler görülebilir. Bu anlamda ödemeler yapılırken hanede yaşayan kişi başına düşen aylık gelir miktarına göre ödemeler yapılıyor. Bu ödemeler şu şekilde belirleniyor:

  • Geliri 450 TL ve altındakiler: 1.250 TL
  • Geliri 450 TL üzeri - 911,15 TL ve altındakiler: 1.100 TL
  • Geliri 911,15 TL üzeri - 1372,30 TL ve altındakiler: 950 TL
  • Geliri 1372,30 TL üzeri - 1833,45 TL'den altındakiler: 850 TL