3 maaş avans alabilirsiniz! SGK'dan sevindirici fırsat

3 maaş avans alabilirsiniz! SGK'dan sevindirici fırsat
Emeklileri desteklemek adına SGK'dan destek açıklaması. Emekli maaşı alanlara tam 3 maaş avans fırsatı.

Emekliyi sevindirecek haber yayınlandı. SGK emeklisi vatandaşları sevindirecek 3 maaş avans ödemesi yolda. Vatandaşlar maaş almaya henüz başlamadıkları için zorlanıyorlarken, 3 maaşlık bu avans, tüm ihtiyaçları gidererek, desteklemek için geliyor.

Emekliye büyük fırsat olarak duyuruldu. SGK'dan emekli vatandaşların yüzünü güldürecek destek haberi geldi. Bu kez SGK harekete geçti ve erken emeklilik imkanı ile birlikte milyonlarca vatandaşın EYT'den erken emekli olması sağlandı. Ancak emeklilik başvurusu yapılmasına rağmen emekli maaşı bağlanamayanlara kurum tarafından 3 maaş avans ödemesi yapılacak. Meclis tarafından Mart ayında kabul edilen yasa tasarısı ile birlikte EYT ile emeklilik mümkün hale gelmişti. Emeklilik için binlerce insan dilekçe verdi. Erken emeklilik müjdesi 5 milyona yakın vatandaşın hayatını değiştirdi. Ancak gerekli koşulların taşınmasına ve başvuru yapılmasına rağmen hala maaşı bağlanmamış olanlar bulunuyor. Vatandaşlar henüz maaşı almaya başlayamadıkları için zor bir dönemden geçiyorlar. SGK'dan bu kişilere özel avans desteği oluşturuldu.

SGK'dan Emekliye 3 Maaş Avans Ödenecek…

EYT ile birlikte emekliliği hak etmiş ancak henüz maaşı bağlanmamış olanlara 3 maaş avans ödemesi yapılacak. Vatandaşlar kurumdan 3 maaş avansı alarak ekonomik olarak rahatlayacaklar. 4A, 4B ve 4C kapsamında olan vatandaşlar EYT için dilekçe başvurusu yapmalarına rağmen 3 aydır maaşları bağlanmadı. Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından tamamen faizsiz olarak başvuru yapanlara ödeme verilecek.

SGK'ya Dilekçe İle Başvurmak Gerekiyor

SGK tarafından sağlanan avans imkanından yararlanmak için yazılı dilekçe gerekiyor. Başvuru yapanlar yukarıda belirtilen imkandan yararlanabilecekler. Yalnızca 90 gün boyunca emekli maaşı bağlanmayanlar 22.000 TL'ye kadar avans ödemesi alacaklar. Bu avans ödemesinin sonrasında geri ödeme emekli maaşı bağlandıktan sonra yapılacak. Maaş almaya başlayan emekliler çektikleri nakit avansı taksitler halinde ödeyebilecekler. SGK tarafından emekliye sağlanan pek çok farklı yardım bulunuyor. Bu yardım yalnızca maaşı henüz bağlanmamış olanları ilgilendiriyor. Emeklilik başvurusu yapılmasına ve gerekli koşulların sağlanmasına rağmen 3 aydır maaşı bağlanmamış kişiler başvuru yaparak dilekçe ile bu haktan yararlanabiliyorlar.