250 bin liranız varsa, asgari ücretli bir işte çalışmanıza gerek yok!

250 bin liranız varsa, asgari ücretli bir işte çalışmanıza gerek yok!
250 bin TL'nin, aylık faiz getiri asgari ücret ile eşdeğer seviyede. Bu sebepten dolayı 250 bin ₺'niz varsa aylık getirisi ile asgari ücret kadar gelir elde edebilirsiniz.

Vadeli hesap nedir? Nasıl açılır?

Vadeli hesap, yatırılan paranın belirli bir zaman içinde faiz getirisi sağladığı bir mevduat hesabı çeşididir. Vadeli hesapta, hesaba yatırılan ana para; 1 ay, 3 ay, 6 ay veya 1 yıl gibi belirli periyotlarda belirlenen faiz oranı kadar getiri sağlar. Belirlenen süre uzadıkça faiz oranı, dolayısıyla elde edilen getiri artar; hesaba yatırılan para miktarı arttıkça da faiz kazancı artar.

  • Müşterisi olunmayan bir bankadan vadeli hesap açtırmak için şubeye gitmek gerekir.
  • Vadeli hesap açtırmak istenildiğinde bankanın halihazırda müşterisi olanlar şubeye gitmeden internet bankacılığı, mobil bankacılık ve telefon bankacılığı üzerinden kolaylıkla vadeli mevduat hesabı açtırabilir.
  • Bazı bankalarda internet ve mobil bankacılık üzerinden açılan vadeli hesaplarda faiz oranı daha yüksektir.

Merkez bankası'nın son dönemde yaptığı faiz artırımı mevduat faizlerinde adeta Nirvana seviyelerine ulaştı. Piyasada önemli bir etkisi olan bu politika değişikliği güzellikle vadeli hesapları tercih eden yatırımcıların yüzünü güldürdü. 250.000 TL'yi vadeli hesaba yatıran bir vatandaş, asgari ücretin üzerinde bir gelir elde edebiliyor.

Merkez bankası'nın cesur hamlesi 500 bant puanlık artışıyla faiz oranlarını yükselten merkez Bankası piyasalarda büyük bir dalga kalınlığı oluşturmayı başardı. Bu karar özellikle TL mevduat hesaplarının cazibesine arttırdığı banka kredi faizlerini de yukarıya taşıdığı görülüyor. Bu kararla birlikte önümüzdeki günlerde KKM hesaplarından TL mevduat hesaplarına geçişin hız kazanması bekleniyor.

Bu faiz oranları da yatırımcının kazancı nasıl şekilleniyor…

Mevduat faizlerinin %50'ye çıkması durumunda yatırımcıların kazançları da önemli ölçüde artacak gibi görünüyor örneğin 32 günlük bir vadeyle 250 bin lira yatırım yapan bir kişi 10.410 TL, 1 milyon lira yatırım yapan 41.643 TL, 2 milyon lira yatırım yapan ise 83.286 TL faiz geliri elde edebilecek.

92 günlük vadede ise 250.000 liralık bir yatırımın 29.431 TL getirisi olacak. Önümüzdeki günlerde faiz oranlarının olası artışlarıyla birlikte bu kazançların çok daha yükselebileceği tahmin ediliyor. Vadeli hesap faiz yatırımcılarının kulağı Merkez Bankası'ndan gelecek olan faiz kararlarında.