2023 Temmuz Memur Zammı

2023 Temmuz Memur Zammı
Memur maaş zamlarına ilişkin yapılan çalışmalara hız verilerek bir an önce açıklanması için gerekli adımlar atıldı.

Geçtiğimiz günlerde asgari ücrete tapılacak olan zam miktarları açıklanınca şimdi gözler memur maaşlarına yapılacak olan zamlara çevrildi. Temmuz ayı başında açıklanacak olan haziran ayı enflasyon rakamları ile beraber memurlara altı aylık enflasyon farkı netleştirerek bir refah payı seviyesin de artış yapılması düşünülüyor.

Memur maaşlarına yönelik yapılacak olan zam ile ilgili araştırmalar tüm hızıyla devam ediyor. Öğretmen, polis, hemşire, doktor gibi birçok görevli ve memur olmak üzere kamu çalışanlarına zamlı maaşlar temmuz ayı itibari ile verilecektir. Şimdi tüm bu çalışanların gözü kulağı temmuz ayı maaş zammına çevrildi. Asgari ücrete %34 lük bir zam yapılınca Ardından kamu işçisine de %45 lik bir zam yapıldı. İnsanlar bunun üzerine memur ve memur emeklisinin alacağı zam oranlarını konuşmaya başladı. Bu tutarla ilgili net bir bilgi paylaşılması da birçok düşünce bulunuyor. Bu oranların altında kalmayacağı düşünülüyor.

Memur Maaşları Zam Oranları Ne Zaman Açıklanacak?

Memurlara yapılacak olan zam oranının 3 Temmuz pazartesi günü açıklanacak. Haziran ayında enflasyon rakamlarının netlik kazanmasıyla beraber memurların alacağı enflasyon farkı da netlik kazanacak.

En Düşük Memur Maaşı 22 Bin Türk Lirası Mı Olacak?

Çalışma ve Sosyal güvenlik Bakanı Vedat Işık an en düşük emekli maaşının 22.000 TL’si olması konusunda çalışmaların yapıldığını açıklamalarında belirtti. Maliye Bakanı ile bir arada çalışarak memurlar için en iyi zam oranı yapılacağına dair açıklamalar yaptı. Torba Yasası ile beraber memurları memnun edecek en iyi düzenlemelerin yapılacağını duyurdu.

Memur ve memur emeklisinin alacağı beş aylık enflasyon farkı da mayıs ayının enflasyon verileri açıklanınca tam bir netlik kazandı. Memur ve emekli memurları için enflasyon farkı, %13,26 oranında hesaplandı ve ilgili ödemeler buna göre gerçekleşecektir. Bu oranlar incelendiği zaman memur ve memur emeklisine yapılacak olan zamlarda da kamu işçilerine yapılacak olan yüzde kırk beşlik zammın dikkate alınacağı söyleniyor. Temmuz itibari ile bu oranlar da net olarak açıklanacaktır.