2 ya da 4 yıllık üniversite okumak isteyenlere müjde! Bu şartı sağlayan 8 ay burs alacak!

2 ya da 4 yıllık üniversite okumak isteyenlere müjde! Bu şartı sağlayan 8 ay burs alacak!
Üniversite öğrencilerine müjdeli haber verildi. 1200 TL ödeme alabilirsiniz! Tüm detaylar haberimizde.

Üniversite öğrencilerine eğitimlerini daha rahat ettirmeleri için 8 ay süreyle 1200 TL ödeme yapılacak! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE 1200 TL BURS İMKANI

Üniversite kazanan adaylar için müjdeli haberler geldi. Üniversite kaydı yaptıracak öğrenciler bursları araştırmaya başladı. Vakıflar Genel Müdürlüğü ihtiyaç sahibi üniversite öğrencilerine burs imkanı sağlayacak. 2013 senesinden itibaren başlatılan burs sayesinde üniversite öğrencileri maddi anlamda daha rahat eğitim görebilir. Burs başvuruları Müdürlük tarafından belirlenen tarihlerde www.vgm.gov.tr internet sitesi üzerinden başvuru formu doldurularak yapılıyor. Başvurular değerlendirildikten sonra olumlu sonuçlanan öğrenciler ödemelerini almaya başlıyor. Vakıflar Genel Müdürlüğü sürekli bir işte çalışan ve en az asgari ücret ödemesi alan öğrencilere, 

üniversite öğrenilerine burs

Polis Akademisi ve askeri eğitim gören öğrencilere, ek sürede eğitim gören öğrencilere, yüksek lisans ve doktora eğitimi gören öğrencilere, kamu kurumlarından karşılıksız eğitim yardımı ve burs alan öğrencilere, Vakıflar Genel Müdürlüğü bünyesinden muhtaç maaşı alan öğrencilere, başvuru yapılan eğitim senesinden önceki sene burstan yararlanan ancak bir sonraki sene başarısız olduğu için bursu kesilen öğrencilere ödeme yapmıyor. Kurumun başvuru sonuçları Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu başvuru sonuçları açıklandıktan sonra belirleniyor. Burs almaya hak kazanan öğrenciler 8 aylık eğitim döneminde 1.250 TL ödeme yapıyor. Burs hakkı olan öğrenciler okudukları şehirde olan Vakıflar Genel Müdürlüğü aracılığıyla tüm işlemlerini takip edebiliyor. Vakıflar Genel Müdürlüğü bünyesine bağlı olan 25 bölge müdürlüğü vardır ve iletişim bilgileri www.vgm.gov.tr internet sitesi üzerinden paylaşılmaktadır. Müdürlükler öğrencinin devamlılık süresine, başarı ortalamasının 4 üstünden 2'nin altına düşmemesine, 6 ay ve daha fazla süreyle hapis cezası almamasına, eğitim kurumundan en az bir sene süreyle uzaklaştırma cezası almamış olmasına, öğrencilerin özel üniversitede okurken yüzde 100 burs durumunu kaybetmemesine dikkat eder. Geçtiğimiz sene Vakıflar Genel Müdürlüğü başvuruları 21 Kasım tarihinde başlayarak 1 Aralık tarihinde sona ermişti. Başvuru sonuçları 3 Ocak tarihinde açıklanmıştı.