Moringa oleifera nedir?

Moringa oleifera nedir?
Kullanıldığı bölgeler Orta Amerika, Asya ve Afrika olarak ifade edilir. Bu bitkinin her kısmı kişiler tarafından kullanılmaktadır.

Kullanıldığı bölgeler Orta Amerika, Asya ve Afrika olarak ifade edilir. Bu bitkinin her kısmı kişiler tarafından kullanılmaktadır. Dünyada birden çok faydası ile tanınan ve Türkiye’de yeni duyulmaya başlayan moringa oleifera hakkındaki gerekli bilgiler adresinde mevcuttur.

Moringa oleifera nedir?

Kullanıldığı bölgeler Orta Amerika, Asya ve Afrika olarak ifade edilir. Bu bitkinin her kısmı kişiler tarafından kullanılmaktadır. Hiçbir bölgesi ziyan olmayan bitkinin kerestesi, tohumu, yaprağı ve kabuğu dahil insanlar tarafından kullanılmaktadır. Yaban turpunun tüketilme tarzı gibi moringa bitkisinin de kök tarafı yenmektedir. Yemek çeşitlerinde kullanılmaktadır. Salatanın içerisinde yaprakları kullanılmakta ve tercihe göre haşlanıp yemeklerde kullanılmaktadır. C vitamini oranı o kadar yüksektir ki portakaldan bile daha fazladır. Yedi kat oranında fazla olan, C vitamini içeren bitkinin yaprakları sık tüketilir. İçerisinde bulunan A vitamini, kalsiyum, protein ve potasyum gibi vitaminler oldukça fazladır. Bu ağaca çoğu bölgede mucize ağaç ismi verilmiştir. Ağacın her kısmı rahat bir şekilde tüketildiği için bu isimle adlandırılmaktadır.

Moringa nerede yetişir?

Kuzey Hindistan moringa bitkisinin anavatanıdır. Bir süre sonra bu bitki dünya geneline yayılma göstermiş ve birçok ülkede yetiştirilmektedir. Son zamanlarda en çok yetiştiği ülkelere bakıldığı zaman Güney Amerika, Endonezya, Filiphinler, Meksika, Srilanka, Orta Amerika gibi yerler söylenebilir. Bitkinin yetişebildiği iklim özellikleri ise tropik ve yarı kuraktır. Soğuk iklimde olduğu zaman yapraklarını dökmekte ve ölmektedir. Fakat toprağın derinlerinde kökü olduğundan dolayı gelecek olan baharda tekrardan filizlenmektedir. Bu sayede filizlenen bitki dal, yaprak, gövde çiçekleri meydana getirmektedir. Özellikle bir toprak tercih etmeyen bitki fazlaca kumlu olan toprakta yetişir.

Moringa bitkisinin faydaları nelerdir?

  • Bu bitkinin içerisinde protein oranı oldukça fazladır. Vücut için çok önemli olan proteini bu bitkiden rahatlıkla alabilirsiniz.
  • Kişideki mineral eksikliğini ortadan kaldırmaktadır.
  • Cildin yenilenmesini sağlar.
  • Karbonhidrat oranı düşüktür. Ayrıca yağ oranı da az olduğu için kişinin zayıflamasına destek olan bitki olarak tanımlanır. Bir sürü kişi zayıflama döneminde uzman diyetisyene danışarak bu bitkiyi tüketmektedir.
  • Bir litre kadar suyun içine yüz gram moringa tohumu ilave edildiği zaman suyun içinde bulunan bakterileri yüz doksan dokuz seviyesinde öldürmektedir. 
  • Güçlü bir antioksidan olan bu bitkinin içerisinde D, A ve C vitamini bulunmaktadır.
  • Bu bitki bilgi sahibi olmadan ve doktora sormadan asla tüketilmemelidir. Sağlığı tehlikeye atan bir davranışta bulunmak yanlış olur. Bu yüzden bir yan etki olasılığına karşı ya da olumsuz bir sonuç karşısında öncelikle uzman hekime danışmak tavsiye edilir. Kişi hekime danıştığı durumda onay alırsa bu bitkiyi tüketmelidir.
Moringa çayı ile zayıflama

Birçok kişi bu bitkiyi çay olarak tüketmektedir. Herkesin merak ettiği sorusu bu doğal çayın kullanımı sonucunda etkili bir şekilde kilo verdirmesiyle yanıt bulmaktadır.