Meteoroloji sağanak yağış uyarısı

Meteoroloji sağanak yağış uyarısı
Meteorolojinin günlerdir uyarıda bulunduğu sağanak yağış, bu sabah saatlerinde İstanbul'da etkili olmaya başladı. Yağışların gün boyu aralıklarla devam etmesi bekleniyor. Vatandaşlar, sel ve su baskınlara karşı uyarılıyor.

Meteoroloji'nin uyarısını yaptığı yağış başladı. İstanbul'un birçok noktasında fırtınayla birlikte sağanak yağış etkili oluyor.

Özellikle Trakya ve İstanbul'da etkili olacak yağışlar için Meteoroloji, sabah saatlerinden itibaren İstanbul'da görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların orta kuvvette ve yer yer kuvvetli olabileceği konusunda uyarmıştı.

Bu sabah etkili olacak olan yağmur hakkında Meteoroloji'nin dün yayınladığı uyarı korkuttu. Yer yer kuvvetli olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (ani sel, su baskını, yıldırım, trafikte aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunmalıdır. Yağmurun metrekareye 10-30 kilogram arasında düşmesi bekleniyor.

RÜZGAR DA ETKİLİ OLACAK

Yapılan son değerlendirmelere göre; Parçalı ve çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, Orta ve Doğu Akdeniz'in iç kesimleri (Toroslar Mevkii), İç Anadolu, Karadeniz ve Doğu Anadolu bölgeleri ile Adıyaman çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; sabah saatlerinde İstanbul ve Kocaeli, öğle saatlerinden sonra Erzurum, Kars, Ardahan ve Ağrı çevrelerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 mm) olması bekleniyor. Genellikle kuzey, Akdeniz kıyı kesimleri ile güneydoğu bölgelerde güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara ile Kıyı Ege' de yer yer kuvvetli olarak (30-60 km/sa) eseceği tahmin ediliyor.